NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".
NEUTRO CREME TOP 5 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na gorąco do mieszanek mlecznych lodów rzemieślniczych. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka i aromatów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki mlecznej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
Składniki: emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancja stabilizujące: guma tara (E417), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
MLEKO PEŁNE ŚWIEŻE
640 ml
665 ml
ŚWIEŻA ŚMIETANA
120 g
90 g
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU
40 g
40 g
NEUTRO CREME TOP 5
5 g
5 g
CUKIER
135 g
150 g
DEKSTROZA
30 g
30 g
SUSZONY SYROP GLUKOZOWY
30 g
-
INTEGRATOR
-
20 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2033/494 kJ/kcal
Tłuszcz
40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
39.0 g
Węglowodany
16.0 g
w tym cukry
16.0 g
Białko
2.2 g
Błonnik
32.0 g
Sól
3.0 g
DANE ANALITYCZNE
CUKRY
0 %
TŁUSZCZ
0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA
0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA
98 %
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI170
30 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.46.76
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO CREME TOP 5
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
3-5 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.