Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego. Wytwarzane ze świeżego mleka krowiego, które zostało poddane pasteryzacji, a także dalszej obróbce cieplnej i odparowaniu przed procesem suszenia rozpyłowego. Odtłuszczone mleko w proszku, to sypki proszek bez grudek o mlecznym zapachu (WPNI > 1.5 < 6.0 mg/g). Mleko w proszku może być stosowane jako składnik do produkcji żywności. Może być również używane do produkcji odżywek dla niemowląt (przy zastosowaniu dodatkowej obróbki termicznej). Dozowanie zależy od zastosowania. W celu rekonsytucji zaleca się wymieszanie 100 g proszku z 900 g wody (otrzymując około 1 l mleka).
Składniki: mleko odtłuszczone (w proszku).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed działaniem obcych zapachów; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (maksymalna temperatura składowania - 30°C; maksymalna wilgotność powietrza – 70%).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1519/358 kJ/kcal
Tłuszcz
1.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.7 g
Węglowodany
51.9 g
w tym cukry
51.9 g
Białko
35.8 g
Sód
350 mg
Szczegóły produktu
PROLACTO01
113 Przedmioty
Opis
NAZWA HANDLOWA
INSTANT SKIMMED MILK POWDER (SMP)
MASA NETTO
25 KG
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK DO PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
KOD PRODUKTU
A2010427
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
MAX. 30°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 70%
PROLACTO01
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Błyszczący barwnik w postaci sprayu do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej czy marcepanu. Produkt na bazie alkoholu etylowego, nie zawiera w składzie bieli tytanowej (E171).
Miedziany barwnik spożywczy w formie wygodnego w sprayu - do barwienia powierzchni produktów spożywczych. Prosta i efektowna dekoracja Twoich słodkich kreacji. Barwnik nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych.