Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.
BEVANDA BIANCA - to mieszanka w proszku przeznaczona do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Zastępnik mleka płynnego na bazie tłuszczu roślinnego (kokosowego) i odtłuszczonego mleka w proszku - do odtwarzania po wymieszaniu z wodą we właściwych proporcjach (1 porcja mieszanki w proszku na 9 porcji wody). Pozwala na produkcję lodów o kremowej i gładkiej konsystencji oraz zapobiega zbrylaniu się cukru. Dodatkowo zwiększa odporność lodów na wahania temperatur oraz wydłuża czas przechowywania w witrynie.
Składniki: rafinowany tłuszcz roślinny (kokosowy), odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, syrop glukozowy, śmietanka w proszku, maltodekstryna, dekstroza, aromaty; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BEVANDA BIANCA
1 PORCJA
WODA
9 PORCJI
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2382/569 kJ/kcal
Tłuszcz
40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
36.0 g
Węglowodany
41.0 g
w tym cukry
34.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Białko
11.0 g
Sól
0.77 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL384
39 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
P613
NAZWA HANDLOWA
BEVANDA BIANCA
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 x 1.0 kg - 8.0 kg
RODZAJ
ZASTĘPNIK MLEKA PŁYNNEGO | MIESZANKA W PROSZKU
SMAK
MLECZNY | CZARAKTERYSTYCZNY
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
DOZOWANIE
1 : 9 (1 porcja mieszanki w proszku na 9 porcji wody)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.
Lubisz czekoladę? Spróbuj swoich sił i stwórz autorski rodzaj czekolady - masło kakaowe, to niezbędny składnik do przygotowania własnej tabliczki czekolady...
Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.