Klej spożywczy, to niezbędny dodatek podczas tworzenia przestrzennych dekoracji z masy cukrowej lub marcepanu. Pozwala na trwałe i bezpieczne łączenie ze sobą elementów figurek przeznaczonych do dekoracji tortów oraz innych słodkich wyrobów. Klej jest całkowicie bezpieczny do spożycia. Nie posiada barwy, smaku oraz zapachu, dzięki czemu nie wpływa na smak i końcowy efekt wizualny wyrobów. Żelowa konsystencja oraz opakowanie z wygodną końcówką zapewnia precyzyjne dozowanie i nakładanie kleju (nawet na bardzo drobne elementy). Jednostkowe opakowanie kleju zapewnia jego łatwe przechowywanie oraz zabezpiecza produkt przed wysychaniem. Klej spożywczy jest produktem gotowym do użycia (pozwala na bezpośrednie nakładanie i szybkie łączenie elementów).

Sposób użycia: nanieść niewielką ilość kleju na elementy podlegające łączeniu (za pomocą aplikatora - końcówki), złączyć elementy i pozostawić do całkowitego wyschnięcia (do momentu stężenia kleju).

Składniki: woda, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); może zawierać śladowe ilości mleka, soi, orzechów laskowych i siarczynów.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych (w lodówce).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
29/7 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
0.05 g |
w tym cukry |
0.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.63 g |
