NOWA SERIA PRODUKTÓW OD ZNANEJ WŁOSKIEJ MARKI SILIKOMART - I78 - INGREDIENTS BY SILIKOMART, KTÓRE ZOSTAŁY OPRACOWANE W INNOWACYJNYM LABORATORIUM BADAWCZYM HANGAR78 - linia innowacyjnych i specyficznych produktów stworzonych ze starannie dobranych składników, które powstały w wyniku połączenia wieloletniego doświadczenia marki z potrzebami rynku. W skład linii wchodzą produkty przeznaczone zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów oraz pasjonatów cukiernictwa (produkty do dekoracji, barwniki syntetyczne i naturalne, dodatki oraz surowce przeznaczone do produkcji cukierniczej).

Mirror glaze sparkle to gotowa do użycia transparentna glazura lustrzana z drobinkami srebra do nabłyszczania oraz zabezpieczania powierzchni produktów i wyrobów spożywczych. Doskonale sprawdzi się do dekorowania powierzchni (oblewania) różnego rodzaju deserów (musów, serników, kremu bawarskiego, deserów mrożonych) oraz zabezpieczania świeżych owoców. Glazura charakteryzuje się transparentną barwą ze srebrnym połyskiem, lekko słodkim smakiem oraz delikatnym aromatem, dlatego nie wpływa na zmianę smaku wyrobów. Nadaje produktom wyjątkowy (dekoracyjny) połysk oraz zabezpiecza ich powierzchnię przed wysychaniem (utratą wody).

Składniki: syrop glukozowy, woda, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy (E330), mleczan wapnia (E327), fosforan wapnia (E341), cytrynian sodu (E331), barwnik: dwutlenek tytanu (E171), substancje żelujące: karagen (E407), pektyna (E440), alginian sodu (E401), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); może zawierać śladowe ilości soi i siarczyny.

Sposób użycia: glazura, to produkt gotowy do użycia - przed nałożeniem na produkt glazurę należy podgrzać do temperatury 37°C (którą najlepiej kontrolować przy użyciu precyzyjnego termometru), następnie dokładnie wymieszać i nałożyć na produkt. Na większe powierzchnie glazurę najlepiej nakładać poprzez bezpośrednie oblewanie. Na mniejsze wyroby - wymagające większej precyzji glazurę najlepiej nakładać za pomocą odpowiedniej wielkości pędzelka. Glazurę można rozcieńczać poprzez dodatek wody lub barwić na wybrany kolor przy użyciu barwników spożywczych o konsystencji żelowej. Jedno opakowanie neutralnej glazury - 225 gramów - wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 22 cm i wysokości 4 cm.

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1097/258 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
64.0 g |
w tym cukry |
48.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.1 g |
