
Indeks: FOODCOLOURS34
Marka: DEKORPOL
26g Gotowy do użycia cukrowy KLEJ JADALNY w żelu K-001 Food Colours
60,77 zł / 100 g
Papier waflowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji do tortów. Idealny do kwiatów, liści, motyli oraz innych delikatnych motywów dekoracyjnych. Przeznaczony również do wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.
Opłatek skrobiowy o delikatnej strukturze do tworzenia niepowtarzalnych dekoracji cukierniczych. Arkusze papieru waflowego wytwarzane są na bazie skrobi ziemniaczanej. Doskonale sprawdzają się do wydruków spożywczych oraz ręcznego wytwarzania dekoracji. Papier opłatkowy o grubości 0.3 mm przeznaczony jest przede wszystkim do przestrzennych dekoracji, takich jak kwiaty czy motyle. Łatwy do barwienia i wycinania stanowi doskonałą podstawę do dekoracji tortów i wypieków na różne okazje. Kwiaty z papieru waflowego sprawdzają się przede wszystkim do ozdabiania tortów weselnych i komunijnych. Opłatek skrobiowy jest cienki, elastyczny, a przy tym wystarczająco odporny na uszkodzenia. Dodatkowo arkusze mają neutralny smak i zapach, dzięki czemu nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów.
Składniki: skrobia ziemniaczana, woda, olej słonecznikowy wysokooleinowy; produkt bezglutenowy.
Papier waflowy doskonale sprawdza się do wydruków jadalnych. Pozwala to na proste tworzenie bardzo efektownych dekoracji cukierniczych. Papier waflowy o grubości 0.3 mm jest bardzo delikatny, elastyczny i łatwy do wycinania. Charakteryzuje się bardzo delikatną, neutralną barwą o lekko kremowym odcieniu. Pozwala uzyskać barwy bardzo zbliżone do oryginalnych barw projektu wydruku. Dodatkową zaletą tworzenia wydruków na papierze opłatkowym jest ich uniwersalne zastosowanie. Można je stosować na każdy rodzaj tynku. Nadaje się do dekoracji powierzchni tortów obłożonych kremem śmietanowym i maślanym, a także ganache. Papier opłatkowy można łatwo przycinać na wybrany kształt oraz tworzyć z niego płaskie dekoracje. Papier waflowy ma neutralny smak, który doskonale komponuje się z różnymi połączeniami smakowymi i czyni go uniwersalnym w zastosowaniu, dodatkowo dekoracje nie wpływają na zmianę smaku gotowych wyrobów.
Dekoracje z papieru waflowego należy umieszczać na dekorowanej powierzchni nie wcześniej niż na dwie godziny przed podaniem, najlepiej dekoracje nakładać 30 minut przed podaniem, aby zminimalizować ryzyko rozpuszczenia dekoracji. Papier waflowy jest higroskopijny, dlatego tak istotny jest czas nakładania dekoracji oraz warunki przechowywania udekorowanych wyrobów. Zbyt długi kontakt opłatka z wilgotnymi masami może spowodować rozmięknięcie dekoracji. Wydruki spożywcze wykonywane na papierze waflowym w bardzo dobrym stopniu odwzorowują barwy i kontury umieszczone na grafice lub zdjęciu. Kolory na wydrukach mogą się nieco różnić od oryginalnych z uwagi na lekko kremową barwę papieru waflowego.
Nakładając wydruki jadalne na tort pokryty śmietaną najlepiej zabezpieczyć je przy użyciu neutralnego żelu. Pozwala to na zachowanie kolorów i zabezpiecza opłatek przed nadmiernym zawilgoceniem. Torty pokryte śmietaną zaleca się dekorować na około 2-3 godziny przed wydaniem tortu. Wydruki nakładane na krem maślany nie wymagają dodatkowego zabezpieczania.
Nie poleca się stosowania dekoracji z papieru waflowego do wypieków z galaretką, która może spowodować rozmięknięcie papieru a tym samym zniszczenie dekoracji lub wydruku. Możliwe jest dekorowanie wypieków pokrytych masą cukrową lub marcepanem, jednak konieczne jest użycie spoiwa, na przykład w postaci kleju cukrowego lub cienkiej warstwy żelatyny.
Zastosowanie papieru waflowego pozwala na efektowną, prostą i spersonalizowaną dekorację tortów i wypieków na każdą okazję. Podczas drukowania na papierze zaleca się używanie tylnej tacy drukarki, aby uniknąć ewentualnego zniszczenia papieru.
Papier waflowy w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Po otwarciu papier waflowy należy dokładnie zabezpieczyć przed działaniem wilgoci. W tym celu papier waflowy najlepiej dokładnie owinąć folią spożywczą i umieścić w zamykanym pojemniku. Jadalny papier wytwarzany na bazie skrobi ziemniaczanej to delikatny produkt, bardzo wrażliwy na działanie czynników zewnętrznych. Papier waflowy należy również zabezpieczyć przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. W celu zachowania właściwości papieru należy zwrócić szczególną uwagę na odpowiedni sposób przechowywania.
- do tworzenia spersonalizowanych dekoracji tortów,
- do dekoracji tortów weselnych i komunijnych,
- do dekoracji babeczek i muffinek,
- do kwiatów, liści, motyli oraz innych motywów dekoracyjnych,
- do wydruków jadalnych,
- do tworzenia własnych obrazów na arkuszu,
- do tworzenia dekoracji z użyciem markerów spożywczych.
- możliwość tworzenia unikalnych dekoracji do tortów,
- niepowtarzalność tworzonych dekoracji,
- papier jest elastyczny i łatwy do wycinania,
- możliwość łatwego barwienia papieru,
- uniwersalność zastosowania,
- neutralny smak i zapach,
- neutralna barwa o lekko kremowym odcieniu,
- delikatna struktura idealna do lekkich dekoracji,
- możliwość tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,
- dekoracje waflowe nie obciążają tortów i wypieków,
- możliwość tworzenia wydruków jadalnych,
- możliwość tworzenia dekoracji drukowanych.
Nazwa handlowa | Papier waflowy |
Numer katalogowy | DEC042 |
Producent | Saracino |
Dystrybutor | Sempre Group |
Rodzaj | jadalne arkusze papieru waflowego |
Opakowanie | folia ochronna |
Ilość sztuk | 100 arkuszy |
Wymiary | dł. 280 mm x szer. 180 mm |
Format | A4 |
Grubość | 0.3 mm |
Kształt | prostokąt |
Kolor | lekko kremowy |
Materiał | opłatek skrobiowy |
Przeznaczenie | do dekoracji spożywczych |
Zastosowanie | dekoracje cukiernicze, wydruki jadalne |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1543 kJ / 366 kcal |
Tłuszcz | 2.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Węglowodany | 87.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.10 g |
Indeks: FOODCOLOURS34
Marka: DEKORPOL
Indeks: MODECOR409
Marka: MODECOR
Baza do klejenia elementów z masy cukrowej oraz stabilizacji lukru plastycznego.
Indeks: FOODCOLOURS225
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS221
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: SARACINO02
Marka: SARACINO
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: MODECOR1122
Marka: MODECOR
Papier waflowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji różnego rodzaju wypieków i tortów. Przeznaczony do wysokiej jakości wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.
Indeks: MODECOR1131
Marka: MODECOR
Indeks: MODECOR712(2)
Marka: MODECOR
Dust Glitter to seria błyszczących barwników spożywczych w postaci lekkiego pudru, który daje efekt migotania i połysku. Przeznaczone są do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych oraz do ozdabiania napojów i drinków.
Indeks: FOODCOLOURS80(5)
Marka: FOOD COLOURS
Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.
Indeks: FOODCOLOURS80(3)
Marka: FOOD COLOURS
Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.
Indeks: FRACTAL39
Marka: Fractal Colors
Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.
Indeks: MODECOR1261
Marka: MODECOR
Błyszczący barwnik w postaci sprayu do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej czy marcepanu. Produkt na bazie alkoholu etylowego, nie zawiera w składzie bieli tytanowej (E171).
Indeks: FOODCOLOURS225(1)
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1310
Marka: MODECOR
Cukierniczy żel do dekoracji w wygodnej butelce ze spryskiwaczem. Pozwala w łatwy sposób zabezpieczyć powierzchnię świeżych owoców czy dekoracji. Transparentny spray do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych. Neutralny żel dekoracyjny w sprayu.
Indeks: CHOCOVIC04
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: PODKŁADYCUK54
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Papierowe patyczki do lizaków w kolorze naturalnej bieli. Idealne do klasycznych lizaków, lizaków z izomaltu, czekolady i lizaków z ciasta (cake pop).
Indeks: FOODCOLOURS353
Marka: FOOD COLOURS
Biały barwnik spożywczy w sprayu o aksamitnej strukturze zamszu - do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych. Zamszowy barwnik do dekoracji powierzchni tortów i monoporcji - idealny do nowoczesnych deserów musowych.
Indeks: BARIMA604
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Papier waflowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji do tortów. Idealny do kwiatów, liści, motyli oraz innych delikatnych motywów dekoracyjnych. Przeznaczony również do wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.