• Nowy
op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców - Cukieteria.pl

op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców

CALLEBAUT133

RB2 Finest Belgian Ruby Chocolate to kolejna odsłona rubinowej czekolady o jeszcze bardziej intensywnym smaku z mocno wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i przyjemną nutą kwasowości. Bardziej wyrazisty kolor, idealny do tworzenia naturalnych aplikacji o pięknej barwie.                 

275,00 zł
Brutto

110,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Intensywnie rubinowa czekolada o wyrazistym smaku i barwie!

N°RB2 to czwarty rodzaj czekolady. Jedno z największych, innowacyjnych odkryć w świecie branży. Naturalna czekolada wytworzona z ziarna kakaowego RUBY o wyjątkowej rubinowej, różowej barwie i oryginalnym, gładkim smaku z wyczuwalną nuta owoców jagodowych i nutą kwasowości. Czekolada nie posiada dodatku aromatów i barwników, wszystkie jej wyjątkowe cechy sensoryczne pochodzą prosto z ziarna kakaowego. Została stworzona z myślą o profesjonalistach, rzemieślnikach i szefach kuchni, a teraz dostępna jest dla każdego. Smak czekolady został określony jako intensywny owocowy smak ze świeżymi, kwaśnymi nutami.

Daj się zaskoczyć nowym smakiem i kolorem czekolady, która pobudza kreatywność do tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji. Czekolada charakteryzuje się idealną płynnością (3/5), która czyni ją uniwersalną w zastosowaniu. Użyta w tabliczkach i figurkach czekoladowych zaskakuje satynowym połyskiem i chrupiącą konsystencją. Czekolada sprzedawana jest w postaci niewielki kaletek o średnicy około jednego centymetra, która łatwo się upłynniają. 

Jeszcze doskonalszy smak i kolor czekolady rubinowej uzyskany z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca. Niezwykłe ziarna kakao, z których wytwarzana jest czekolada rubinowa posiadają specyficzne prekursory, które uwalniają wyjątkowy kolor i smak po ich skrupulatnym przetworzeniu. Czekolada wytwarzana z wyjątkowych ziaren kakaowca pochodzących z Ameryki Łacińskiej i Afryki Zachodniej.

Czekolada rubinowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Finest Belgian Ruby Chocolate Recipe N°RB2
Seria produktowa Finest Belgian Chocolate
Pochodzenie kakao Ameryka Łacińska i Afryka Zachodnia
Numer katalogowy CHR-Q37RB2-2B-U75
Rodzaj mleczna czekolada, czekolada rubinowa, czekolada Ruby
Zawartość kakao 32.8%
Opakowanie torba "choclockTM"
Masa netto 2.5 kg
Smak intensywny, wyrazisty o zrównoważonej słodyczy
Aromat wyraziste kwaskowe nuty owoców jagodowych
Barwa intensywnie rubinowa, różowa, naturalna
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie formowanie, praliny, batony, tabliczki, polewy, kremy, ganache, powlekanie, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki, CalletsTM
Producent Callebaut
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład czekolady rubinowej:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: lecytyna sojowa (E322).

Mleczna czekolada rubinowa (32.8% minimalna zawartość składników kakao).

Pochodzenie ziarna kakaowego: Ameryka Łacińska i Afryka Zachodnia

Jak przechowywać czekoladę rubinową?

Warunki przechowywania: aby maksymalnie wydłużyć okres przydatności do spożycia czekoladę rubinową należy przechowywać w klimatyzowanym pomieszczeniu, w którym temperatura nie przekracza 20°C. Czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady rubinowej w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie używając zamknięcia choclockTM. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.     

Kompozycja składników czekolady rubinowej:

SKŁADNIK GŁÓWNY ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA
Składniki kakao 32.8 %
Składniki mleka 20.6 %
Tłuszcz całkowity 36.8 %

Możliwości zastosowania czekolady rubinowej:

Wyjątkowy smak czekolady rubinowej najlepiej sprawdzi się do tworzenia aromatycznych tabliczek czekolady, batonów oraz pralin. Wyroby czekoladowe przygotowane z czekolady Ruby pozwalają w pełni cieszyć się oryginalnym smakiem. Do nadzień cukierniczych oraz kremów zalecane jest mieszanie czekolady rubinowej ze składnikami na bazie tłuszczu. Do innych zastosowań cukierniczych, czekolada może być mieszana z produktami mlecznymi, jednak może to spowodować osłabienie jej naturalnej barwy. Czekolada rubinowa idealnie sprawdzi się do: tworzenia pralin, batonów, tabliczek  i figurek czekoladowych, kremów, musów i nadzień, wypieków i deserów, oblewania i dekorowania, czekolady na gorąco oraz wielu innych zastosowań.

Ważne informacje dotyczące pracy z czekoladą rubinową:

Kontakt z światłem, powietrzem, wilgocią i wysokimi temperaturami może spowodować, że czekolada zmieni kolor. Używanie czekolady rubinowej w maszynie do temperowania czekolady przez kilka dni nie wpłynie na barwę i smak czekolady. Zapewnij ciągły ruch czekolady żeby uniknąć separacji. Podczas utrzymywania czekolady rubinowej w postaci płynnej należy zachować temperaturę 40-50°C. Czekolada rubinowa jest najlepsza w czystej formie idealnie sprawdzi się do pralin, batonów i tabliczek czekolady. W bardziej skomplikowanych kreacjach czekolada może tracić barwę, jest to związane z interakcją z innymi składnikami. Czekolada rubinowa nie nadaje się do zapiekania. Należy zachować ostrożność podczas łączenia czekolady z nadzieniami na bazie tłuszczu oraz składnikami na bazie wody. Czekolada podczas mieszania z płynnymi składnikami, takimi jak śmietana czy mleko nieco blaknie i zyskuje lekko szare zabarwienie. Jest to wynik zmiany pH czekolady przez produkty mleczne. Wyrównanie pH, poprzez zakwaszenie środowiska pozwala na odzyskanie pięknej barwy czekolady. Zwracaj szczególną uwagę na warunki przechowywania czekolady rubinowej aby zachować jej wyjątkową barwę i aromat.

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CZEKOLADA RUBY T1 45°C T2 27-32°C T3 8-18°C

Ciekawostki o czekoladzie rubinowej:

Skąd pochodzi barwa czekolady? Do produkcji nie używa się żadnych barwników, jej barwa jest całkowicie naturalna i pochodzi z ziaren rubinowego kakaowca, które prażone w odpowiedni sposób zaczynają nabierać różowego koloru. Dokładna receptura czekolady nadal pozostaje tajemnicą, producent pilnie strzeże przepisu na tak wyjątkowy rodzaj czekolady. Czy czekolada rubinowa jest zdrowa? Wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, dlatego w żadnym wypadku nie jest szkodliwa dla zdrowia, ponadto naturalnie występujące w czekoladzie barwniki wykazują właściwości prozdrowotne (przeciwutleniające lub inaczej antyoksydacyjne. Jest to jednak czekolada, która zawiera znaczną ilość cukru oraz tłuszcza, dlatego lepiej nie przesadzać z jej zajadaniem. Jak dokładnie smakuje czekolada rubinowa? Na pewno smak bardzo różni się od tradycyjnego smaku czekolady (białej, mlecznej czy deserowej), jej smak jest gładki (kremowy) i odpowiednio słodki z wyczuwalną świeżą kwaśną nutą oraz nutą owoców jagodowych (lub inaczej owoców leśnych), smak niekiedy określany jest jako świeży i orzeźwiający.

Szczegóły produktu
CALLEBAUT133
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT28

Marka: CALLEBAUT

10kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CHR-R35RB1-595 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna w dużym opakowaniu.

Cena 1 070,00 zł

107,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT88

Marka: CALLEBAUT

1kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CHR-R35RB1-554 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.

Cena 112,00 zł

112,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT31

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CALLEBAUT CHR-R35RB1-E4-U70

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.

Cena 275,00 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT119

Marka: CALLEBAUT

400g CZEKOLADA RUBY 33,6% RECIPE N°RB1 CHR-R36RB12-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.

Cena 46,80 zł

117,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VANHOUTEN09

Marka: VAN HOUTEN

750 g INSTANT RUBY CHOCOLATE DRINK POWDER VM-54621-V99 VAN HOUTEN mieszanka w proszku do przygotowywania czekolady do picia

favorite_border favorite

Idealnie kremowy smak czekolady rubinowej w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka (z wysoką zawartością kakao) do przygotowywania aromatycznego napoju o wyjątkowym smaku czekolady z owocową nutą.

Cena 76,13 zł

101,51 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SEMPRE162

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Serduszka mix śr. 6-8 mm - walentynkowe konfetti cukrowe - posypka dekoracyjna

favorite_border favorite

Kolorowe serduszka, cukrowe dekorki do walentynkowych słodyczy. Posypka dekoracyjna, która idealnie sprawdzi się do ozdabiania tortów, babeczek, ciasteczek, lizaków i czego tylko zamarzysz! Konfetti cukrowe, to gotowa do użycia posypka do ozdabiania wypieków i deserów. Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji...

Cena 73,50 zł

7,35 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC03

Marka: CHOCOVIC

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

favorite_border favorite

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 340,00 zł

68,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT119

Marka: CALLEBAUT

400g CZEKOLADA RUBY 33,6% RECIPE N°RB1 CHR-R36RB12-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.

Cena 46,80 zł

117,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE