op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - Cukieteria.pl

op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - dropsy na bazie tłuszczu kakaowego i proszku malinowego

VALRHONA51

Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem malinowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą malinową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i polew.

1 040,00 zł
Brutto

346,67 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Czekolada malinowa z nutą kwasowości!

Inspiration Framboise, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i malin. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną różową barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci niewielkich dropsów. Dropsy są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady. Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Framboise, to: cytryna, liczi, papryka, pistacje, koper włoski, hibiskus, migdały, biszkopt.

Czekolada malinowa od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Inspiration Framboise
Seria produktowa Inspiration Range
Numer katalogowy 1123234
Rodzaj produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak malinowy, lekko kwaśny
Aromat malinowy, lekko kwaśny
Barwa różowa
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie owocowa czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery
Forma łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład czekolady malinowej:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (35.9%), proszek malinowy (11.5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy nerkowca, migdały, orzechy laskowe oraz mleko.

Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i proszku malinowego.

Jak przechowywać czekoladę owocową?

Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza malinowej inspiracji:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 52.0 %
Tłuszcz kakaowy 35.9 %
Proszek malinowy 11.5 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.6 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2376 kJ/570 kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 56.0 g
w tym cukry 56.0 g
Białko  1.1 g
Błonnik 3.8 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania czekolady malinowej:

Główne zastosowania "czekolady" malinowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Malinowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Oryginalny, lekko kwaśny smak czekolady malinowej doskonale komponuje się z następującymi smakami: cytryny, liczi, papryki, pistacji, kopru włoskiego, hibiskusa, migdałów i ciasta biszkoptowego.

ZASTOSOWANIE CZEKOLADY MALINOWEJ
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy

Warunki procesu temperowania czekolady malinowej:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY MALINOWEJ
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
INSPIRATION FRAMBOISE T1 40-45°C T2 27-28°C T3 30-31°C

Szczegóły produktu
VALRHONA51
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT76

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg STRAWBERRY CALLETS™ STRAWBERRY-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 242,00 zł

96,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT67

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 238,00 zł

95,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT83

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg LEMON CALLETS™ LEMON-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 242,00 zł

96,80 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VALRHONA31

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - produkt na bazie migdałów i tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Cukiernicza specjalność z prawdziwymi migdałami. Produkt potocznie nazywany "czekoladą migdałową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemnym smakiem surowych migdałów. Czekolada, o charakterystycznej złotej barwie, która wznosi orzechowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o średniej...

Cena 630,69 zł

210,23 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA19

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

favorite_border favorite

Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności....

Cena 855,00 zł

285,00 zł / 1 kg