- Nowy

Gorąca czekolada, która zachwyca! Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa. Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy. Aksamitna i kremowa konsystencja. Przygotowana z naturalnych składników. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera glutenu. Łatwa w przygotowaniu. Smak, który pokochasz! Produkt do stosowania w gastronomii i na użytek domowy!
Gorąca czekolada, która zachwyca!
Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa.
Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy.
Aksamitna i kremowa konsystencja.
Przygotowana z naturalnych składników.
Odpowiednia dla wegan.
Nie zawiera glutenu.
Łatwa w przygotowaniu.
Smak, który pokochasz!
Baza do sporządzania gorącej czekolady do picia w mieszalniku, czyli czekoladziarce. Czekolada Saskia to produkt rzemieślniczy, który przygotowano na bazie produktów pochodzenia naturalnego. Czekolada nie zawiera sztucznych dodatków, takich jak aromaty, sztuczne substancje zagęszczające czy konserwanty. Czekolada w proszku nie zawiera glutenu i składników pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu jest produktem przyjaznym dla wegan. Pozwala na przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady! Czekolada w proszku zawiera 32% wysokogatunkowego kakao. Receptura została starannie opracowana przez wykwalifikowanych technologów w oparciu o sensoryczne testy wewnętrzne oraz konsumenckie.
Czekolada w proszku pakowana jest w wygodne opakowanie z zamknięciem strunowym, które pozwala na bezpieczne przechowywanie produktu po otwarciu. Rozmiar opakowania uwzględnia łatwość dozowania i przechowywania, bez konieczności przesypywania produktu do dodatkowych pojemników czy puszek.
Naturalna baza do sporządzania gorącej czekolady doskonale nadaje się do stosowania w czekoladziarkach i mieszalnikach czekolady wszelkiego typu. Czekolada jest dedykowana do zastosowań profesjonalnych w miejscach o dużym przywiązaniu do jakości serwowanych produktów. Czekolada jest produktem polskim pochodzącym z niewielkiej rzemieślniczej mieszalni czekolady. Idealnie sprawdzi się do serwowania prosto z mieszalnika w kawiarniach, restauracjach, hotelach, sezonowych punktach gastronomicznych oraz w cateringu podczas obsługi eventów.
Czekolada Saskia składa się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera sztucznych dodatków, w tym barwników czy aromatów. Wszystkie składniki są w pełni naturalnego pochodzenia. Ponadto Czekolada w proszku Saskia jest produktem wegańskim i bezglutenowym, pozwala na tworzenie bezpiecznych przepisów. Jej składniki zostały starannie wyselekcjonowane tak, aby zaoferować produkt najwyższej jakości dla najbardziej wymagających odbiorców.
Proces przygotowywania czekolady jest bardzo prosty. Ma zminimalizować ryzyko popełnienia błędu w przygotowaniu w kawiarni czy restauracji. Najlepiej przygotować w mieszalniku czekolady, czyli tak zwanej czekoladziarce.
Do 1 litra mleka o 3.2% zawartości tłuszczu należy wsypać 180 gram czekolady i rozmieszać rózgą cukierniczą. Do rozrobienia proszku czekoladowego w mleku najlepiej używać miarki, która ułatwi odmierzenie mleka oraz przelanie czekolady do mieszalnika. Proszek czekoladowy rozrobiony w mleku przelewamy do mieszalnika czekolady. Mieszając w urządzeniu, podgrzewać do temperatury około 85°C. Po zgęstnieniu zmniejszyć temperaturę do 65-70°C i serwować. Czekolada powinna być wówczas odpowiednio gęsta, słodka i aromatyczna. Jeśli jest rzadka, może to oznaczać, że nie była wystarczająco podgrzana. Należy unikać gotowania czekolady.
Zalecane dozowanie - 180 g czekolady w proszku na 1 l mleka - daje napój czekoladowy o gęstej i kremowej konsystencji. Zależnie od preferencji dotyczących intensywności smaku i gęstości napoju czekoladowego dozowanie można zmniejszyć do 150 g czekolady w proszku na 1 litr mleka. W celu przygotowania delikatnego napoju czekoladowego zalecane jest zmniejszenie dozowania do 120 gramów czekolady w proszku na 1 lit mleka. Dodatkowo, gorąca czekolada do picia jest łatwa do rozcieńczania. Mleko łatwo miesza się z gotową czekoladą bez rozwarstwiania czy tworzenia grudek i wykwitów tłuszczu.
W tym celu należy wsypać około 35 gramów czekolady do 200 ml mleka. Całość wymieszać i podgrzewać dyszą, unikając spieniania mleka. Po kilkunastu sekundach czekolada powinna zacząć gęstnieć. Gdy osiągnie odpowiednią gęstość należy przelać ją do filiżanki i serwować. Dozowanie proszku czekoladowego można zmniejszyć lub zwiększyć zależnie od preferencji dotyczących intensywności smaku oraz gęstości gorącej czekolady do picia. Czekolada w proszku to produkt wegański, nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Pozwala na przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady z użyciem roślinnych alternatyw dla mleka. Proces przygotowania czekolady na bazie napojów roślinnych przebiega tak samo jak przy użyciu mleka krowiego.
Żeby przygotować aksamitną czekoladę do picia, wystarczy połączyć czekoladę w proszku z ulubionym mlekiem i podgrzać w garnuszku. Stale mieszając do momentu zgęstnienia napoju i uzyskania aksamitnej, kremowej konsystencji. Proporcje do sporządzenia domowej gorącej czekolady do picia. Do przygotowania domowej gorącej czekolady zastosuj proporcje około 35 gramów czekolady w proszku na 200 mililitrów mleka. Wskazówka! Do przygotowania czekolady lepiej zastosować większe proporcje proszku w stosunku do mleka. Gotową czekoladę do picia w łatwy sposób rozcieńczysz i dostosujesz do swoich preferencji. Wystarczy że dodasz mleka i wymieszasz dla ujednolicenia konsystencji.
Instrukcja przygotowania w czekoladziarce: 180 gramów czekolady w proszku wymieszaj z 1 litrem mleka (zalecane mleko krowie o 3.2% zawartości tłuszczu) - do tego celu użyj miarki kuchennej i rózgi cukierniczej. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do mieszalnika czekolady. Podgrzej czekoladę w mieszalniku do 85°C i odczekaj około 30 minut, do momentu zgęstnienia i nabrania aksamitnej konsystencji napoju. Czekoladę serwuj nieco ostudzoną najlepiej w temperaturze około 60°C. Ilość czekolady w proszku możesz zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od tego jaki rodzaj gorącej czekolady chcesz serwować w swoim lokalu. Dodatkowo mleko krowie możesz zastąpić roślinnymi alternatywami. Pamiętaj jednak, że smak wybranego napoju roślinnego w znacznym stopniu wpłynie na smak gotowego napoju.
Składniki: cukier, kakao w proszku, skrobia z manioku, sól.
Zawartość kakao minimum 32%.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy, soi, migdałów i orzechów.
Zalecane dozowanie czekolady do stosowania w mieszalniku zależnie od stopnia gęstości: | |
Bardzo gęsta konsystencja | 200 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
Gęsta konsystencja | 180 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
Konsystencja kremowego napoju | 150 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
Konsystencja napoju | 120 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
Konsystencja zbliżona do kakao | 100 g czekolady w proszku / 1 litr mleka |
Rodzaj | czekolada w proszku |
Nazwa handlowa | Czekolada na gorąco w proszku do kawiarni i restauracji |
Masa netto | 1.0 kg - 1000 g |
Opakowanie | worek z zamknięciem strunowym |
Forma | proszek do rozrobienia w mleku |
Smak | intensywny, czekoladowy, słodki, przyjemny |
Zawartość kakao | 32% |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego i na użytek domowy |
Zastosowanie | do sporządzania gorącej czekolady do picia |
Zalecane dozowanie | 180 g czekolady / 1 litr mleka |
Sposób przygotowania | w mieszalniku, czekoladziarce, ekspresie lub bezpośrednio po wymieszaniu z gorącym mlekiem |
Produkt | wegański, bezglutenowy |
Temperatura przygotowania | 85°C |
Temperatura serwowania | 60-70°C |
Producent | Saskia |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano w Polsce |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1540 kJ / 368.5 kcal |
Tłuszcz | 6.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.2 g |
Węglowodany | 70.6 g |
w tym cukry | 59.6 g |
Białko | 6.0 g |
Sól | 0.15 g |
Indeks: VANHOUTEN05
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym, głębokim smaku czekolady.
Indeks: MIRAN29
Marka: MIRAN
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Indeks: SILIKOMART62
Marka: SILIKOMART
Termometr spożywczy z łopatką silikonową przeznaczony do kontrolowania temperatury w produktach podczas mieszania. Doskonale sprawdzi się do pomiaru temperatury rozpuszczanej czekolady.
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER14
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: TESCOMA132
Marka: TESCOMA
Cyfrowy termometr spożywczy w kolorze czerwonym pozwalający na odczyt temperatury w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita. Idealnie sprawdzi się do kontroli temperatury podczas przygotowywania potraw oraz napojów.
Indeks: THERMOHAUSER193
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER195
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER62
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: VANHOUTEN09
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy smak czekolady rubinowej w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka (z wysoką zawartością kakao) do przygotowywania aromatycznego napoju o wyjątkowym smaku czekolady z owocową nutą.
Indeks: VANHOUTEN07
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak białej czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym smaku białej czekolady.
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: STALGAST55
Marka: STALGAST
Ergonomiczny dzbanek do podgrzewania i spieniania mleka wykonany ze stali nierdzewnej. Doskonale sprawdzi się do perfekcyjnego dekorowania kaw z mlekiem - Latte Art. Niezbędny element w każdej kawiarni!
Indeks: STALGAST173
Marka: STALGAST
Ergonomiczny dzbanek do podgrzewania i spieniania mleka wykonany ze stali nierdzewnej. Doskonale sprawdzi się do perfekcyjnego dekorowania kaw z mlekiem - Latte Art. Niezbędny element w każdej kawiarni!
Indeks: MODECOR1094(2)
Marka: MODECOR
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Indeks: RÓŻNE302
Marka: ASTRA SWEETS
Kolorowe pianki Marshmallow, posypka dekoracyjna w postaci malutkich pianek. Niezbędny dodatek do gorącej czekolady! Kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące micro pianki Marshmallow w pastelowych kolorach.
Indeks: INNE60
Marka: SEMPRE
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z białej czekolady. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki czekoladowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań.
Indeks: INNE61
Marka: SEMPRE
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z czekolady deserowej. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki czekoladowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT115
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT93
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: THERMOHAUSER478
Marka: THERMOHAUSER
Gorąca czekolada, która zachwyca! Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa. Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy. Aksamitna i kremowa konsystencja. Przygotowana z naturalnych składników. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera glutenu. Łatwa w przygotowaniu. Smak, który pokochasz! Produkt do stosowania w gastronomii i na użytek domowy!