
92,66 zł / 1l
Idealnie kremowy smak czekolady rubinowej w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka (z wysoką zawartością kakao) do przygotowywania aromatycznego napoju o wyjątkowym smaku czekolady z owocową nutą.
Kremowa i wyjątkowo pyszna czekolada rubinowa w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka bazowa w proszku od marki Van Houten stworzona do łatwego przygotowywania aksamitnego napoju o prawdziwym smaku czekolady Ruby. Idealnie zrównoważony smak czekolady z kwaśnymi nutami owoców jagodowych. Czekolada instant zawiera w swoim składzie 94% czekolady oraz naturalne koncentraty warzywne. Mieszanka przeznaczona jest do profesjonalnego przygotowywania zimnych oraz gorących napojów w lokalach gastronomicznych oraz do sporządzania w zaciszu domowym. Przygotowany napój charakteryzuje się wyjątkowo gładką i aksamitną konsystencją, a przygotowanie jest wyjątkowo proste - proszek wykazuje doskonałą rozpuszczalność - wystarczy połączyć go z mlekiem (o temperaturze 70°C) w odpowiednich proporcjach. Jedno opakowanie pozwala na przygotowanie 21 porcji rubinowego napoju w ulubionej wersji.
Stosowanie gotowej bazy do przygotowywania słodkich i aromatycznych napojów czekoladowych w lokalach gastronomicznych gwarantuje jednakową jakość i powtarzalność produktów. Dodatkowo pozwala na skrócenie czasu przygotowania, a tym samym zapewnia szybkość obsługi. Mieszanka doskonale sprawdzi się do przygotowywania gorącej oraz mrożonej czekolady (z dodatkiem kruszonego lodu). Do napojów można stosować różnego rodzaju dodatki smakowe oraz dekoracyjne (np. bita śmietana, posypki smakowe, sosy i polewy, pianki cukrowe itp.).
Składniki: cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, koncentrat buraka czerwonego (3%), serwatka w proszku, koncentrat marchwi pomarańczowej (0,5%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy; produkt posiada certyfikat Cocoa Horizons.
Dozowanie: 35 g (mieszanki napoju rubinowego w proszku) + 200 ml mleka (o temperaturze 70°C)
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g PRODUKTU: |
|
Wartość energetyczna: |
2074/495 kJ/kcal |
Tłuszcz: |
25.0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
15.0 g |
Węglowodany: |
60.0 g |
w tym cukry: |
57.0 g |
Białko: |
8.3 g |
Sól: |
0.33 g |
PRZEPIS - RUBY FOREST HOT CHOCOLATE DRINK - wiśnia i ciemna czekolada w połączeniu z owocową czekoladą Ruby:
Składniki:
35 g proszku czekoladowego Ruby instant
50 g puree wiśniowego
150 ml częściowo odtłuszczonego mleka
Wykonanie:
umieść mleko i puree wiśniowe w dzbanku do spieniania mleka
dodaj 35 g proszku czekoladowego Ruby instant
podgrzej całość do temperatury 70°C
aby przygotować dekoracyjną śmietankę wiśniową dodaj do bitej śmietany odrobine puree wiśniowego
całość udekoruj wiórkami z ciemnej czekolady.
PRZEPIS - RUBY STRAWBERRIES AND CREAM- kremowy rubinowy napój idealny na gorące letnie dni:
Składniki:
35 g proszku czekoladowego Ruby instant
50 g puree truskawkowego
125 ml częściowo odtłuszczonego mleka
25 g bitej śmietany
Wykonanie:
wymieszaj 50 g gorącego mleka z proszkiem Ruby instant
w mikserze umieść resztę mleka, puree truskawkowe oraz rozrobiony napój Ruby instant
dodaj lód i zmiksuj na gładką konsystencję
udekoruj bitą śmietaną, white crispearls i świeżymi truskawkami
Van Houten łączy w swoich produktach tradycję i najwyższą jakość kakao z nowoczesnym i prostym sposobem przygotowania, gwarantując tym samym zawsze doskonały i powtarzalny smak.
Indeks: MONIN90
Marka: MONIN
Indeks: SEMPRE06/2
Marka: SEMPRE
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: CALLEBAUT14
Marka: CALLEBAUT
Indeks: MONIN202
Marka: MONIN
Indeks: DAWN160(1)
Marka: DAWN FOODS
Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: MONIN361
Marka: MONIN
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.
Idealnie kremowy smak czekolady rubinowej w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka (z wysoką zawartością kakao) do przygotowywania aromatycznego napoju o wyjątkowym smaku czekolady z owocową nutą.