op. 1 kg Ciemna czekolada Guanaja 70% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 1 kg Ciemna czekolada Guanaja 70% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 1 kg Ciemna czekolada Guanaja 70% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 1 kg Guanaja 70% Valrhona - kultowa ciemna czekolada o lekko gorzkim smaku - kuwertura w kaletkach

VALRHONA22

Kultowa ciemna czekolada o zrównoważonym smaku z przyjemnie wyczuwalną goryczą. Intensywny i elegancki smak najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

202,00 zł
Brutto

202,00 zł / 1 kg

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
op. 1 kg Guanaja 70% Valrhona - kultowa ciemna czekolada o lekko gorzkim smaku - kuwertura w kaletkach

op. 1 kg Guanaja 70% Valrhona - kultowa ciemna czekolada o lekko gorzkim smaku - kuwertura w kaletkach

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Guanaja, kultowa ciemna czekolada o zrównoważonym i eleganckim smaku!

Guanaja to wyjątkowo intensywna ciemna czekolada o wysokiej zawartości kakao i niewielkiej zawartości cukru. Wytwarzana ze starannie dobranych ziaren kakao o wyjątkowych profilach aromatycznych. Zrównoważona czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z: Trynidadu, Dominikany, Jamajki, Ghany, Wybrzeża Kości Słoniowej i Madagaskaru. Mieszanka ziaren kakao pozwala na uzyskanie unikalnego smaku czekolady. Guanaja, to kultowa ciemna czekolada o eleganckim smaku z przyjemnie wyczuwalną goryczą. Ciemna kuwertura czekoladowa to doskonała baza do klasycznych kremów i ganache oraz podstawa musów, lodów i sorbetów. Z kultową czekoladą przygotujesz także praliny, batony i inne wyroby formowane.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z ciemną czekoladą Guanaja, to: owoce, czerwone owoce jagodowe, imbir, tonka, słony karmel maślany.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Czekolada wytwarzana z mieszanki ziaren kakao pochodzących z: Trynidadu, Dominikany, Jamajki, Ghany, Wybrzeża Kości Słoniowej i Madagaskaru. 

Kultowa ciemna czekolada Guanaja od Valrhona, szczegóły produktu:

Szczegółowe informacje o produkcie:
Nazwa handlowa Guanaja 70%
Numer katalogowy 12386
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 70%
Opakowanie torba
Masa netto 1.0 kg
Smak lekko gorzki, intensywny, zrównoważony, elegancki
Aromat wyczuwalna przyjemna gorycz, grillowane nuty
Barwa intensywna, ciemna, brązowa
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład kultowej ciemnej czekolady Guanaja:

Składniki i alergeny: ziarna kakao, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka oraz soi.

Ciemna kuwertura czekoladowa (70% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe). Pochodzenie ziarna kakaowego: Trynidad, Dominikana, Jamajka, Ghana, Wybrzeże Kości Słoniowej, Madagaskar.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Guanaja:

Kompozycja składników w czekoladzie:
składnik główny zawartość procentowa
Ziarna kakao 63.18 %
Cukier 28.7 %
Tłuszcz kakaowy 7.7 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.02 %

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2360 kJ/569 kcal
Tłuszcz 42.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.0 g
Węglowodany 34.0 g
w tym cukry 30.0 g
Białko  8.6 g
Błonnik 13.0 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania kultowej ciemnej czekolady, to kremy, ganache, musy, batony, lody i sorbety oraz powlekanie i formowanie wyrobów. Ciemna czekolada o lekko gorzkim, eleganckim smaku doskonale łączy się ze smakiem owoców, zwłaszcza czerwonych owoców jagodowych, imbiru oraz słonym karmelem.

ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA22
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA54

Marka: LUBECA

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 721

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.

Cena 98,40 zł

98,40 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA65

Marka: LUBECA

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 120,00 zł

120,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT03

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 80.5% POWER 80 CALLEBAUT 80-20-44-E4-U71

favorite_border favorite

Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.

Cena 315,00 zł

126,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA23

Marka: VALRHONA

op. 1 kg Caraïbe 66% Valrhona - zrównoważona ciemna czekolada z nutami prażonych orzechów - kuwertura w kaletkach

favorite_border favorite

Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 202,00 zł

202,00 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA07

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Guanaja 70% Valrhona - kultowa ciemna czekolada o lekko gorzkim smaku - kuwertura w kaletkach

favorite_border favorite

Kultowa ciemna czekolada o zrównoważonym smaku z przyjemnie wyczuwalną goryczą. Intensywny i elegancki smak najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 580,00 zł

193,33 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA18

Marka: VALRHONA

op. 3 kg P125 Coeur de Guanaja 80% Valrhona - ciemna czekolada o bardzo intensywnym smaku - kuwertura w kaletkach

favorite_border favorite

Ciemna czekolada o wyjątkowo intensywnym smaku kakao i delikatnej słodyczy. Wzmocniony smak kultowej czekolady Guanaja z najlepszych odmian kakao. Czekolada o niskiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o bardzo intensywnym smaku czekolady!

Cena 642,00 zł

214,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART24

Marka: SILIKOMART

1 szt. TOR180 H50 Silikomart - klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów - śr. 180 x wys. 50 mm / poj. 1266 ml

favorite_border favorite

Klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów lodowych. Okrągła forma o wymiarach śr. 180 mm x wys. 50 mm i pojemności 1266 ml. Forma cukiernicza o wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do nowoczesnych ciast i mrożonych deserów.

Cena 77,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 49,60 zł

124,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE06/2

Marka: SEMPRE

200 g WIÓRKI CIEMNE SEMPRE dekoracyjna posypka z czekolady deserowej 9 x 5 mm (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Cena 24,00 zł

12,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE