
45,00 zł / 1 kg
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Ciemna kuwertura czekoladowa wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak i intensywna barwa charakterystyczna dla ziaren kakao pochodzących z Ghany. Ciemna czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Czekolada o wysokiej płynności idealnie sprawdzi się również do fontanny i fondue. Czekoladę można również stosować w salonach kosmetycznych jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży z wykorzystaniem czekolady.
Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Nazwa handlowa | Kuwertura z ciemnej czekolady Ghana - Fehmarn |
Numer katalogowy | 727 |
Rodzaj | ciemna czekolada |
Zawartość kakao | 60% |
Pochodzenie kakao | Ghana |
Kompozycja | 60/40/39 |
Opakowanie | worek strunowy z zamknięciem wielokrotnego użytku |
Masa netto | 1.0 kg |
Smak | intensywny, zrównoważony |
Barwa | ciemno brązowa |
Płynność | 4/5 |
Przeznaczenie | czekolada cukiernicza, czekolada kosmetyczna |
Zastosowanie | draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie, fontanna czekoladowa, fondue, do zabiegów kosmetycznych |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent | Lübecker Marzipan-Fabrik |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano w Niemczech |
Ciemna kuwertura czekoladowa (60% minimalna zawartość składników kakao).
Składniki: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz mleko.
Pochodzenie ziarna kakaowego: Ghana.
Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.
Kompozycja głównych składników w czekoladzie: | |
Kakao | 60 % |
Cukier | 40 % |
Tłuszcz | 39 % |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2435 kJ/586 kcal |
Tłuszcz | 40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.0 g |
Węglowodany | 45.0 g |
w tym cukry | 40.0 g |
Białko | 5.2 g |
Sól | 0.0 g |
Główne zastosowania ciemnej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.
Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 30-33°C |
Indeks: LUBECA20
Marka: LUBECA
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Indeks: THERMOHAUSER45
Marka: THERMOHAUSER
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Tablette, to foremka silikonowa do mini tabliczek czekolady o pojemności 4 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 mini tabliczek o wymiarach dł. 38 mm x szer. 28 mm x wys. 4.5 mm.
Indeks: SILIKOMART267
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Spoon, to foremka silikonowa do tworzenia łyżeczek z czekolady o pojemności 6.2 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 7 czekoladowych łyżeczek o wymiarach dł. 96 mm x szer. 26 mm x wys. 6.5 mm.
Indeks: CMP33
Mini zestaw stworzony do szybkiego i prostego przygotowania ulubionego fondue w zaciszu domowym. Przeznaczony do sprawnego przygotowania wyjątkowej przekąski w kuchence mikrofalowej.
Indeks: LUBECA134
Marka: LUBECA
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Indeks: LUBECA95
Marka: LUBECA
Wyselekcjonowana czekolada z ziaren pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Aksamitna i mleczna w smaku. Polecana do konfekcji czekoladowych takich jak praliny, figurki czekoladowe i dekoracje z czekolady.
Indeks: FSOPAKOWANIA46
Marka: FS OPAKOWANIA
Uniwersalne pudełko samoskładające z wygodną rączką. Idealnie sprawdzi się do pakowania pojedynczych kawałków ciasta.
Indeks: MONIN190
Marka: MONIN
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.