op. 2.5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - Cukieteria.pl

op. 2.5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

LUBECA20

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

172,40 zł
Brutto

68,96 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Ciemna czekolada cukiernicza o statusie kuwertury.

Ciemna kuwertura czekoladowa wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak i intensywna barwa charakterystyczna dla ziaren kakao pochodzących z Ghany. Ciemna czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Czekolada o wysokiej płynności idealnie sprawdzi się również do fontanny i fondue. Czekoladę można również stosować w salonach kosmetycznych jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży z wykorzystaniem czekolady.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Ciemna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Kuwertura z ciemnej czekolady Ghana - Fehmarn
Numer katalogowy 727
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 60%
Pochodzenie kakao Ghana
Kompozycja 60/40/39
Opakowanie worek strunowy z zamknięciem wielokrotnego użytku
Masa netto 2.5 kg
Smak intensywny, zrównoważony
Barwa ciemno brązowa
Płynność 4/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza, czekolada kosmetyczna
Zastosowanie draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie, fontanna czekoladowa, fondue, do zabiegów kosmetycznych
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Lübecker Marzipan-Fabrik
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Niemczech

Skład ciemnej czekolady cukierniczej:

Ciemna kuwertura czekoladowa (60% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz mleko.

Pochodzenie ziarna kakaowego: Ghana.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza ciemnej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao 60 %
Cukier 40 %
Tłuszcz 39 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2435 kJ/586 kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 40.0 g
Białko  5.2 g
Sól 0.0 g

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 30-33°C

Szczegóły produktu
LUBECA20
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SILIKOMART63

Marka: SILIKOMART

SCG33 Choco Keys Silikomart - forma silikonowa do walentynkowych czekoladek - klucze w sześciu wzorach

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Keys, to foremka silikonowa do walentynkowych czekoladek w kształcie kluczy. Foremka pozwala na przygotowanie czekoladek w sześciu wzorach i rozmiarach.

Cena 47,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA65

Marka: LUBECA

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 72,90 zł

72,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA23

Marka: VALRHONA

op. 1 kg Caraïbe 66% Valrhona - zrównoważona ciemna czekolada z nutami prażonych orzechów - kuwertura w kaletkach

Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 202,00 zł

202,00 zł / 1 kg

Indeks: THERMOHAUSER120

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa skrobka cukiernicza - trapez - z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 19 x szer. 14.5 cm - nr. kat. 68635 Thermohauser

Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 54,00 zł

54,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA134

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 590,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT80

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 250,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT96

Marka: CALLEBAUT

1 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)

Cena 108,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE