belgijska ciemna czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego - wysoko płynna
  • belgijska ciemna czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego - wysoko płynna

1 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

CALLEBAUT96

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)

108,00 zł
Brutto

108,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Fountain chocolate (dark) - to wysoko płynna ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z zachodniej Afryki (przeważnie odmiana Forastero) - dla uzyskania bogatego smaku. Czekolada charakteryzuje się intensywnym smakiem z wyraźnymi nutami kakao i zrównoważonej słodyczy. Podwyższona zawartość masła kakaowego zapewnia wysoką płynność czekolady (5/5), dzięki czemu zachowuje ona dużą płynność w fontannach oraz fondue. Przed wlaniem do fontanny czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C (najlepiej w kąpieli wodnej). Receptura DARK FOUNTTAIN CHOCOLATE - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 57.6% i podwyższonej zawartości masła kakaowego - 41.1%. Została stworzona z myślą o stosowaniu w fontannach czekoladowych (do maczania owoców, ciastek, pianek oraz innych smakołyków).

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); (57.6% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
57.6% - 41.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
DO FONTANN CZEKOLADOWYCH ORAZ FONDUE
przed użyciem czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C, a następnie wlać do fontanny lub urządzenia do fondue

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2434/560 kJ/kcal
Tłuszcz 40.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.5 g
Węglowodany 43.6 g
w tym cukry 40.5 g
Białko  4.7 g
Sól 0.19 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
CALLEBAUT96
18 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
FOUNTAIN CHOCOLATE DARK
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
RODZAJ
WYSOKO PŁYNNA CZEKOLADA DO FONTANN
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | ZRÓWNOWAŻONA SŁODYCZ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
DO FONTANNY I FONDUE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
5/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
AFRYKA ZACHODNIA | ODMIANA FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
57.6 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
41.1 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
FOUNTAIN CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT84

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

favorite_border favorite

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.

Cena 257,00 zł

102,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT89

Marka: CALLEBAUT

1 kg MILK FOUNTAIN CHOCOLATE 37.8% CHM-N823FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna mleczna czekolada do fontanny

favorite_border favorite

Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)

Cena 111,00 zł

111,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: DAWN199

Marka: DAWN FOODS

1kg mleczne dropsy FAT-BASED COATING DROPS MILK (polewa niewymagająca temperowania) Dawn

favorite_border favorite

Mleczna polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.

Cena 52,00 zł

52,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT99

Marka: CALLEBAUT

1 kg STRAWBERRY CALLETS™ STRAWBERRY-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE