• Nowy
op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - Barry Callebaut - nr. kat. CHD-Q11 - Cukieteria.pl
  • op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - Barry Callebaut - nr. kat. CHD-Q11 - Cukieteria.pl

op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - Barry Callebaut - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

SICAO09

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

740,00 zł
Brutto

74,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Ciemna czekolada cukiernicza o statusie kuwertury.

Ciemna kuwertura czekoladowa o wszechstronnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie zrównoważona czekolada o łagodnej intensywności smaku kakao. Ciemna czekolada cukiernicza o uniwersalnej płynności, która doskonale sprawdzi się do oblewania i formowania wyrobów. To także idealna podstawa do ganache i kremów cukierniczych do nadziewania. Będzie doskonałą bazą musów i deserów oraz jako składnik wypieków. Czekoladę można również stosować do produkcji lodów i sorbetów czekoladowych.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Docelowe zastosowanie kuwertury w cukiernictwie zależy od zawartości tłuszczu oraz stopnia płynności.

Ciemna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Ciemna czekolada CHD-Q11
Numer katalogowy CHD-Q11-01B
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 54.1%
Opakowanie torba
Masa netto 10.0 kg
Smak zrównoważony, łagodny
Barwa brązowa
Płynność 3/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie oblewanie, formowanie, ganache, kremy, musy, nadzienia, masy cukiernicze, desery, dodatek do wypieków
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Barry Callebaut
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Belgii

Skład ciemnej czekolady cukierniczej:

Ciemna kuwertura czekoladowa (54.1% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać mleko.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady o uniwersalnej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie. Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 30-33°C

Szczegóły produktu
SICAO09
49 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SICAO08

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - SICAO - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 740,00 zł

74,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SICAO08(1)

Marka: CALLEBAUT

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - SICAO - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 79,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: P%SICAO05(1)

Marka: CALLEBAUT

op. 1kg POLEWA CIEMNA ISD 400 na bazie ciemnej czekolady ISD-M9400-T82 SICAO

favorite_border favorite

11/05/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Cena 26,00 zł Cena podstawowa 32,50 zł

26,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU