op. 2.5 kg Ciemna czekolada w bloku o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg Ciemna czekolada w bloku o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - Cukieteria.pl

op. 2.5 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w bloku - nr. kat. 721 015

LUBECA87

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję. Ciemna czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.

271,50 zł
Brutto

108,60 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Ciemna czekolada cukiernicza w bloku.

Ciemna kuwertura czekoladowa wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak i intensywna barwa charakterystyczna dla ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Ciemna czekolada cukiernicza o niskiej płynności, która doskonale sprawdzi się jako podstawa do ganache i kremów cukierniczych do nadziewania. Będzie doskonałą bazą musów i deserów o aksamitnej konsystencji oraz jako składnik wypieków. Czekoladę można również stosować do produkcji lodów i sorbetów czekoladowych. Czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Docelowe zastosowanie kuwertury w cukiernictwie zależy od zawartości tłuszczu oraz stopnia płynności.

Ciemna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Kuwertura z ciemnej czekolady Ivory Coast 55%
Numer katalogowy 721 015
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 55%
Pochodzenie kakao Wybrzeże Kości Słoniowej
Kompozycja 55/45/34
Opakowanie torba
Masa netto 2.5 kg
Smak intensywny, zrównoważony
Barwa ciemno brązowa
Płynność 2/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie ganache, kremy, musy, nadzienia, masy cukiernicze, desery, dodatek do wypieków
Forma blok, duża tabliczka czekolady
Producent Lübecker Marzipan-Fabrik
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Niemczech

Skład ciemnej czekolady cukierniczej:

Ciemna kuwertura czekoladowa (55% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz mleko.

Pochodzenie ziarna kakaowego: Wybrzeże Kości Słoniowej.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza ciemnej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao 55 %
Cukier 45 %
Tłuszcz 34 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2323 kJ/558 kcal
Tłuszcz 35.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 49.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko  5.9 g
Sól 0.0 g

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady o niskiej płynności, to nadawanie smaku i konsystencji wyrobom cukierniczym. Czekolada polecana jest również do stosowania jako składnik wypieków. Czekolada o niskiej płynności doskonale sprawdzi się jako baza do ganache, kremów i nadzień. Pozwala na uzyskanie intensywnego smaku i odpowiednio sztywnej struktury mas cukierniczych i kremów do nadziewania. Będzie doskonałą podstawą musów i kremowych deserów o aksamitnej konsystencji.

Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 30-33°C

Szczegóły produktu
LUBECA87
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

favorite_border favorite

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 395,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER269

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 10 cm - nr. kat. 68687 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 49,00 zł

49,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA134

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 590,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU