• Nowy
op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - Cukieteria.pl

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

LUBECA134

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

590,00 zł
Brutto

118,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Ciemna czekolada cukiernicza o statusie kuwertury.

Ciemna kuwertura czekoladowa wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak i intensywna barwa charakterystyczna dla ziaren kakao pochodzących z Ghany. Ciemna czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Czekolada o wysokiej płynności idealnie sprawdzi się również do fontanny i fondue. Czekoladę można również stosować w salonach kosmetycznych jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży z wykorzystaniem czekolady.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Ciemna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Kuwertura z ciemnej czekolady Ghana - Fehmarn
Numer katalogowy 727
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 60%
Pochodzenie kakao Ghana
Kompozycja 60/40/39
Opakowanie torba
Masa netto 5.0 kg
Opakowanie zbiorcze 2 x 5.0 kg - 10 kg (karton)
Smak intensywny, zrównoważony
Barwa ciemno brązowa
Płynność 4/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza, czekolada kosmetyczna
Zastosowanie draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie, fontanna czekoladowa, fondue, do zabiegów kosmetycznych
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Lübecker Marzipan-Fabrik
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Niemczech

Skład ciemnej czekolady cukierniczej:

Ciemna kuwertura czekoladowa (60% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz mleko.

Pochodzenie ziarna kakaowego: Ghana.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza ciemnej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao 60 %
Cukier 40 %
Tłuszcz 39 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2435 kJ/586 kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 40.0 g
Białko  5.2 g
Sól 0.0 g

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 30-33°C

Szczegóły produktu
LUBECA134
129 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: VALRHONA01

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Manjari 64% Valrhona - ciemna czekolada o owocowych nutach ziaren kakao z Madagaskaru - kuwertura w kaletkach

Aromatyczna ciemna czekolada o przyjemnie owocowym smaku. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 606,00 zł

202,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA20

Marka: LUBECA

op. 2.5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 172,40 zł

68,96 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARIMA45

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CIEMNA CZEKOLADA 56% CHN56XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 291,00 zł

97,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER45

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 8 cm - nr. kat. 68675 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 37,00 zł

37,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER210

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 15 cm - nr. kat. 68705 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 40,50 zł

40,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA65

Marka: LUBECA

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 72,90 zł

72,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: ICB05

Marka: ICB TECNOLOGIE

ICBassina Praline Mixer - maszyna do powlekania orzechów czekoladą - bęben do obtaczania draży o pojemności 3 kg

ICBassina, to maszyna do obtaczania i powlekania orzechów czekoladą. Pozwala na tworzenie draży w kolorowych polewach. Pozwala na łatwe powlekanie orzechów, suszonych owoców oraz innych wyrobów czekoladą lub innymi miękkimi polewami na bazie czekolady. Bęben do draży o pojemności 3 kg. Uwaga! Zdjęcie katalogowe jest zdjęciem poglądowym, rzeczywisty wygląd...

Indeks: VALRHONA38

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Caraïbe 66% Valrhona - zrównoważona ciemna czekolada z nutami prażonych orzechów - kuwertura w kaletkach

Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 605,34 zł

201,78 zł / 1 kg

Indeks: DEBUYER01

Marka: DE BUYER

Sweet Maker - Coating system od de Buyer - stalowy bęben do obtaczania draży o śr. 40 cm - podstawka do Kitchen Aid

Sweet Maker Coating System od marki de Buyer, to urządzenie przeznaczone do obtaczania orzechów i suszonych owoców czekoladą oraz miękkimi polewami na bazie czekolady. Pozwala w łatwy sposób tworzyć kolorowe draże czekoladowe. Stalowy bęben do powlekania draży, to podstawka kompatybilna z takimi urządzeniami jak Kitchen Aid, czy Dito Sama. W 30 minut...

Cena 3 407,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU