"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać mleko i soję; masa kakaowa minimum 52%.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
Wartość energetyczna |
2171/524 kJ/kcal |
Tłuszcz |
31.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
19.5 g |
Węglowodany |
49.4 g |
w tym cukry |
46.3 g |
Białko |
5.5 g |
Sól |
0.01 g |

DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.0 % |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
ok. 31.5 % |
SUCHA MASA KAKAOWA |
min. 52.0 % |
BEZTŁUSZCZOWA SUCHA MASA KAKAOWA |
ok. 20.9 % |


Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.


