op. 3 kg Ciemna czekolada Abinao 85% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Ciemna czekolada Abinao 85% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Ciemna czekolada Abinao 85% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Abinao 85% Valrhona - ciemna czekolada z nutami surowego kakao - kuwertura w kaletkach

VALRHONA08

Czekolada w jakości premium, wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady! 

589,80 zł
Brutto

196,60 zł / 1 kg

Ilość
favorite_border favorite
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Abinao, intensywna ciemna czekolada z nutami surowego kakao!

Abinao, to wyjątkowa ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z Abinao (Afryka). Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnym smakiem z wyczuwalną goryczką, którą uzupełniają nuty drzewne oraz nuty surowego kakao. Czekolada to prawdziwa rozkosz sensoryczna dla smakoszy spragnionych charakterystycznej dla kakao intensywnej goryczki. Abinao to najwyższej jakości czekolada o minimalnej zawartości kakao - 85% i statusie kuwertury. Doskonale sprawdzi się podczas tworzenia nietuzinkowych batonów czekoladowych, przygotowywania intensywnych w smaku musów, ganache, lodów czy sorbetów. Zalecane aplikacje: batony, musy, ganache, lody i sorbety.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z ciemną czekoladą Abinao, to: daktyle, gruszka, śliwka, kawa, pieprz, wanilia. 

Czekolada wytwarzana z mieszanki aromatycznych ziaren kakao pochodzących z Afryki.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Ciemna czekolada Abinao od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Abinao 85%
Numer katalogowy 5614
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 85%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak intensywny, gorzki
Aromat nuty drzewne, nuty surowego kakao
Barwa intensywna, ciemna, brązowa
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie kremy, ganache, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład ciemnej czekolady Abinao:

Składniki i alergeny: ziarna kakao, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka oraz soi.

Ciemna kuwertura czekoladowa (85% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe). Pochodzenie ziarna kakaowego: Afryka.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Abinao:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Ziarna kakao 82.20 %
Cukier 13.5 %
Tłuszcz kakaowy 4.1 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.2 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.005 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2432 kJ/588 kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 29.0 g
Węglowodany 20.0 g
w tym cukry 15.0 g
Białko  11.0 g
Błonnik 17.0 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady o wysokiej zawartości kakao, to batony, musy, kremy, ganache, lody i sorbety. Ciemna czekolada, o intensywnym smaku, z mocną goryczą i nutami surowego kakao. Doskonale łączy się ze słodkim smakiem daktyli, gruszek i śliwek oraz aromatycznymi składnikami, takimi jak kawa, pieprz czy wanilia. 

ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
formowanie batonów i pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku kremy, ganache, musy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA08
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT02

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT 70-30-38-E4-U71

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 294,00 zł

117,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
favorite_border favorite

Indeks: CALLEBAUT03

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 80.5% POWER 80 CALLEBAUT 80-20-44-E4-U71

Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.

Cena 315,00 zł

126,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
favorite_border favorite

Indeks: CACAOBARRY38

Marka: CACAO BARRY

1 kg NOIR INTENSE DCP-10BLACK-89B CACAO BARRY alkalizowane kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%

Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.

Cena 118,50 zł

118,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
favorite_border favorite

Indeks: VALRHONA07

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Guanaja 70% Valrhona - kultowa ciemna czekolada o lekko gorzkim smaku - kuwertura w kaletkach

Kultowa ciemna czekolada o zrównoważonym smaku z przyjemnie wyczuwalną goryczą. Intensywny i elegancki smak najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 580,00 zł

193,33 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
favorite_border favorite

Indeks: VALRHONA18

Marka: VALRHONA

op. 3 kg P125 Coeur de Guanaja 80% Valrhona - ciemna czekolada o bardzo intensywnym smaku - kuwertura w kaletkach

Ciemna czekolada o wyjątkowo intensywnym smaku kakao i delikatnej słodyczy. Wzmocniony smak kultowej czekolady Guanaja z najlepszych odmian kakao. Czekolada o niskiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o bardzo intensywnym smaku czekolady!

Cena 642,00 zł

214,00 zł / 1 kg

favorite_border favorite
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CACAOBARRY10(1)

Marka: CACAO BARRY

1kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 144,00 zł

144,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
favorite_border favorite

Indeks: VALRHONA09

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Caramelia 36% Valrhona - mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym - kuwertura w kaletkach

Zmysłowa mleczna czekolada z prawdziwym karmelem. Kremowa czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.

Cena 628,67 zł

209,56 zł / 1 kg

favorite_border favorite

Indeks: VALRHONA03

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Jivara 40% Valrhona - mleczna czekolada o wyrazistym smaku kakao z nutami słodu - kuwertura w kaletkach

Kremowa mleczna czekolada o wyrazistym smaku z przyjemnymi nutami wanilii i słodu. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Ekwadoru i Ghany. Mleczna czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremów i ganache o wyrazistym smaku kakao.

Cena 584,80 zł

194,93 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
favorite_border favorite