op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - SICAO - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11
  • op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - SICAO - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - SICAO - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

SICAO08

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

740,00 zł
Brutto

74,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Ciemna czekolada cukiernicza o statusie kuwertury.

Ciemna kuwertura czekoladowa o wszechstronnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie zrównoważona czekolada o łagodnej intensywności smaku kakao. Ciemna czekolada cukiernicza o uniwersalnej płynności, która doskonale sprawdzi się do oblewania i formowania wyrobów. To także idealna podstawa do ganache i kremów cukierniczych do nadziewania. Będzie doskonałą bazą musów i deserów oraz jako składnik wypieków. Czekoladę można również stosować do produkcji lodów i sorbetów czekoladowych.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Docelowe zastosowanie kuwertury w cukiernictwie zależy od zawartości tłuszczu oraz stopnia płynności.

Ciemna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Ciemna czekolada CHD-Q11
Numer katalogowy CHD-Q11-86A
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 54.1%
Opakowanie torba
Masa netto 10.0 kg
Smak zrównoważony, łagodny
Barwa brązowa
Płynność 3/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie oblewanie, formowanie, ganache, kremy, musy, nadzienia, masy cukiernicze, desery, dodatek do wypieków
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent SICAO Barry Callebaut
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Belgii

Skład ciemnej czekolady cukierniczej:

Ciemna kuwertura czekoladowa (54.1% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać mleko.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady o uniwersalnej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie. Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 30-33°C

Szczegóły produktu
SICAO08
36 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SICAO08(1)

Marka: CALLEBAUT

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - SICAO - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 79,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT74(1)

Marka: CALLEBAUT

10 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 NV-01B CALLEBAUT

favorite_border favorite

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 920,00 zł

92,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT102

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811NV-01B

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 850,00 zł

85,00 zł / 1 kg

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: LUBECA133

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 721

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.

Cena 525,00 zł

105,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA134

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 590,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SICAO09

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg Ciemna czekolada o zaw. 54.1% kakao - Barry Callebaut - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. CHD-Q11

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 740,00 zł

74,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: RÓŻNE97

1 kg CUKIER PUDER NIETOPLIWY DO DEKORACJI

favorite_border favorite

Idealny do pączków na tłusty czwartek

Cena 20,00 zł

20,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT66

Marka: CALLEBAUT

800 g COCOA NIBS NIBS-S502-X47 CALLEBAUT 100% prażone i kruszone ziarno kakao

favorite_border favorite

Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.

Cena 94,00 zł

11,75 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

favorite_border favorite

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 395,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE