
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
139,00 zł / 1 kg
2,5 kg CREME BRULEE baza do przygotowania deseru w proszku 2.03338.114 Dawn:
Opis: mieszanka w proszku - baza do przygotowywania tradycyjnego deseru Creme Brulee; baza pozwala na szybkie i proste
przygotowanie tradycyjnego deseru o karmelowo-śmietankowym smaku z nutą wanilii; dzięki zastosowaniu bazy smak deseru
jest powtarzalny a czas przygotowania znacznie krótszy; mieszankę w proszku należy połączyć z mlekiem i słodką śmietanką na gorąco,
pozostawić do schłodzenia i zastygnięcia; na koniec poddać procesowi karmelizacji na powierzchni deseru brązowy cukier.
Składniki: cukier, glukoza, skrobia modyfikowana kukurydziana, żółtka jaj w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty,
substancja zagęszczająca: karagen (E407), barwnik: beta karoten, ekstrakt z papryki, ekstrakt waniliowy, karmel.
Opakowanie: 2,5 kg (worek)
Opakowanie zbiorcze: 2 x 2,5 kg = 5 kg (karton)
Sposób przygotowania:
- receptura pozwala na przygotowanie 10 porcji deseru,
- połączyć 300 g mleka z 400 g słodkiej śmietanki i zagotować,
- wymieszać 150 g bazy do deseru w proszku z 100 g mleka,
- dodać mieszankę do zagotowanego mleka ze śmietanką,
- zagotować całość cały czas mieszając,
- napełnić naczynie do serwowania i pozostawić do schłodzenia,
- posypać desery brązowym cukrem i przypalić go przy użyciu palnika.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego;
po otwarciu produkt przesypać do pojemnika z zamknięciem w celu ochrony przed dostępem powietrza i wilgoci.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 824/196 kJ/kcal
- tłuszcz: 14,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 8,8 g
- węglowodany: 14,0 g
- w tym cukry: 12,0 g
- białko: 2,7 g
- sól: 0,1 g
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: BARIMA12
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: FOODCOLOURS80(4)
Marka: FOOD COLOURS
Metaliczny barwnik do ręcznego dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych - efekt migotania i połysku.
Indeks: PERNIGOTTI97/1
Marka: PERNIGOTTI