
Indeks: THERMOHAUSER263
Marka: THERMOHAUSER
1 szt. Worek 500 mm cukierniczy materiałowy STANDARD NR. 5 13057 Thermohauser
35,50 zł / 1 szt.
Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
Naturkraft Pasticceria to suszony zakwas przeznaczony do wyrobów cukierniczych. Stosowanie zakwasu pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych w przepisie drożdży. Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu uzyskana z klasycznej fermentacji mąki, aż do uzyskania odpowiedniego stopnia kwasowości. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego w proszku nie eliminuje stosowania drożdży piwowarskich, pozwala jednak na zmniejszenie potrzebnej ilości, która działa jako starter do fermentacji. Dodatkowo dodatek zakwasu znacząco poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
Składniki i alergeny: suszony zakwas pszenny (99.55%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy (E300), enzymy spożywcze (amylaza); produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu i gorczycy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Przechowywać w pomieszczeniach wolnych od zanieczyszczeń i szkodników. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć pojemnik, w którym składowany jest produkt. Termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta).
Zakwas w proszku należy dodawać bezpośrednio do mąki w pierwszej fazie mieszania ciasta. Zalecane dozowanie:
- Croissant: 10% (w przeliczeniu na całkowitą masę mąki)
- Wyroby cukiernicze na zakwasie wymagające długiego procesu rozrostu ciasta: 15% (w przeliczeniu na całkowitą masę mąki)
Suszony zakwas, w postaci proszku stosuje się jako dodatek techniczny do wyrobów cukierniczych, w celu zmniejszenia ilości drożdży piwowarskich użytych w przepisie. Drożdże piwowarskie pełnią rolę statera procesu fermentacji. Dodatek zakwasu znacząco poprawia właściwości mechaniczne ciasta oraz zmniejsza jego wrażliwość na warunki procesu. Dodatek zakwasu pozwala uzyskać:
- doskonały rozwój objętości ciasta,
- miękki i pęcherzykowaty miąższ,
- jednolite i równomierne zabarwienie,
- wyjątkowy smak i aromat.
Wilgotność | 12.5 % |
Zawartość składników mineralnych | 1.5 % |
Zawartość białka | 14.0 % |
Forma | drobny proszek |
Nazwa handlowa | Naturkraft Pasticceria |
Nazwa użytkowa | zakwas do wypieków cukierniczych w proszku |
Rodzaj | suszony zakwas pszenny do wypieków cukierniczych |
Charakterystyka | usprawnia proces fermentacji |
Masa netto | 10.0 kg |
Opakowanie | worek |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do słodkich wypieków na zakwasie |
Producent | Agugiaro & Figna |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1510 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz | 1.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 1.4 g |
Błonnik | 3.3 g |
Białko | 13.0 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: THERMOHAUSER263
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER375
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: BIRKMANN63
Marka: BIRKMANN
Indeks: FRANTYL26
Marka: FRANTYL
Indeks: BIRKMANN124
Marka: BIRKMANN
Indeks: THERMOHAUSER313
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER159
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER228
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER273
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER62
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER223
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER443
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER207
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER117
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER347
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: DAREK02
Indeks: THERMOHAUSER441
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: TESCOMA183
Marka: TESCOMA
Wysokiej jakości forma do pieczenia z dwoma rodzajami dna i rozpinanym brzegiem ułatwiającym wyjmowanie wypieków. Posiada powłokę zabezpieczającą przed przywieraniem. Idealnie sprawdzi się do wypieku babek, biszkoptów, serników oraz wielu innych rodzajów ciast.
Indeks: PAPILART190
Marka: NOVACART
Indeks: SILIKOMART648
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.
Indeks: DECORA49
Marka: DECORA
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Indeks: PAPILART65(1)
Marka: NOVACART
Indeks: AGUGIARO03
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO04
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO05
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Indeks: AGUGIARO07
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.
Indeks: AGUGIARO14
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego,...
Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.