op. 10 kg Naturkraft Pasticceria - zakwas cukierniczy w proszku, na Cukieteria.pl
  • op. 10 kg Naturkraft Pasticceria - zakwas cukierniczy w proszku, na Cukieteria.pl

op. 10 kg Naturkraft Pasticceria - specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu

AGUGIARO13

Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.

450,00 zł
Brutto

45,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Dodatek suszonego zakwasu do wypieków cukierniczych pozwala zmniejszyć ilość stosowanych w przepisie drożdży!

Naturkraft Pasticceria to suszony zakwas przeznaczony do wyrobów cukierniczych. Stosowanie zakwasu pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych w przepisie drożdży. Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu uzyskana z klasycznej fermentacji mąki, aż do uzyskania odpowiedniego stopnia kwasowości. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego w proszku nie eliminuje stosowania drożdży piwowarskich, pozwala jednak na zmniejszenie potrzebnej ilości, która działa jako starter do fermentacji. Dodatkowo dodatek zakwasu znacząco poprawia właściwości mechaniczne ciasta.

Skład i warunki przechowywania suszonego zakwasu:

Składniki i alergeny: suszony zakwas pszenny (99.55%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy (E300), enzymy spożywcze (amylaza); produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu i gorczycy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Przechowywać w pomieszczeniach wolnych od zanieczyszczeń i szkodników. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć pojemnik, w którym składowany jest produkt. Termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta).

Sposób użycia i dozowanie suszonego zakwasu cukierniczego:

Zakwas w proszku należy dodawać bezpośrednio do mąki w pierwszej fazie mieszania ciasta. Zalecane dozowanie:

- Croissant: 10% (w przeliczeniu na całkowitą masę mąki)

- Wyroby cukiernicze na zakwasie wymagające długiego procesu rozrostu ciasta: 15% (w przeliczeniu na całkowitą masę mąki)

W jakim celu stosuje się suszony zakwas cukierniczy?

Suszony zakwas, w postaci proszku stosuje się jako dodatek techniczny do wyrobów cukierniczych, w celu zmniejszenia ilości drożdży piwowarskich użytych w przepisie. Drożdże piwowarskie pełnią rolę statera procesu fermentacji. Dodatek zakwasu znacząco poprawia właściwości mechaniczne ciasta oraz zmniejsza jego wrażliwość na warunki procesu. Dodatek zakwasu pozwala uzyskać:

- doskonały rozwój objętości ciasta,

- miękki i pęcherzykowaty miąższ,

- jednolite i równomierne zabarwienie,

- wyjątkowy smak i aromat.

Właściwości fizykochemiczne zakwasu cukierniczego:

Wilgotność 12.5 %
Zawartość składników mineralnych 1.5 %
Zawartość białka 14.0 %
Forma drobny proszek

Zakwas do wypieków cukierniczych w proszku, charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Naturkraft Pasticceria
Nazwa użytkowa zakwas do wypieków cukierniczych w proszku
Rodzaj suszony zakwas pszenny do wypieków cukierniczych
Charakterystyka usprawnia proces fermentacji
Masa netto 10.0 kg
Opakowanie worek
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do słodkich wypieków na zakwasie
Producent Agugiaro & Figna
Dystrybutor Sempre Group

Wartość odżywcza suszonego zakwasu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1510 kJ / 356 kcal
Tłuszcz 1.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 1.4 g
Błonnik 3.3 g
Białko 13.0 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
AGUGIARO13
15 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: TESCOMA183

Marka: TESCOMA

∅ 22 x h 7 cm TORTOWNICA I FORMA DO BABKI 623284 TESCOMA rozpinana okrągła forma z dwoma rodzajami dna

favorite_border favorite

Wysokiej jakości forma do pieczenia z dwoma rodzajami dna i rozpinanym brzegiem ułatwiającym wyjmowanie wypieków. Posiada powłokę zabezpieczającą przed przywieraniem. Idealnie sprawdzi się do wypieku babek, biszkoptów, serników oraz wielu innych rodzajów ciast.

Cena 101,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SILIKOMART648

Marka: SILIKOMART

VERONA 1900 TPLUS X 53.008.20.0165 SILIKOMART forma do wypieku babki z powłoką zapobiegającą przywieraniu

favorite_border favorite

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. 

Cena 116,20 zł Cena podstawowa 166,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: AGUGIARO03

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Magistrale Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków z ciasta drożdżowego

favorite_border favorite

Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!

Cena 100,00 zł

10,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO04

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Manitoba Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!

Cena 101,00 zł

10,10 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO05

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Panettone "+" Faridea - wzbogacona we włókna i enzymy mąka pszenna do słodkich wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.

Cena 220,00 zł

22,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO07

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Mąka MIA X 5 Stagioni - miękka mąka pszenna typ "1" - do słodkich i wytrawnych wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.

Cena 150,00 zł

15,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO14

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 1 kg Gold Malt Faridea - słodowa mąka pszenna - naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry pieczywa

favorite_border favorite

Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego,...

Cena 21,50 zł

21,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU