Gold Malt - naturalny słód pszenny, Cukieteria.pl
  • Gold Malt - naturalny słód pszenny, Cukieteria.pl

op. 1 kg Gold Malt Faridea - słodowa mąka pszenna - naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry pieczywa

AGUGIARO14

Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych.

21,50 zł
Brutto

21,50 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Słód pszeniczny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry pieczywa!

Słodowa mąka pszenna o wysokiej sile diastatycznej to naturalny dodatek techniczny stosowany do wypieku pieczywa oraz do produkcji alkoholi. Już niewielki dodatek do mąki zapewnia uzyskanie przyjemnej barwy oraz wyjątkowego aromatu wyrobów piekarniczych. Złoty słód wytwarzany z wysokiej jakości pszenicy miękkiej charakteryzuje się bardzo przyjemnym aromatem oraz złoto-brązową barwą. Jego dodatek do pieczywa zapewnia uzyskanie ciasta o stabilnej strukturze, które po wypieczeniu posiada bardzo atrakcyjny aromat, rumianą i chrupiącą skórkę oraz miękki i elastyczny miąższ. 

Słód o dużej mocy diastatycznej przyspiesza proces fermentacji poprzez zwiększenie ilości enzymów. W naturalny sposób przyspiesza proces fermentacji i rozrostu ciasta oraz poprawia jakość sensoryczną wypieków. Siła diastatyczna jest miarą aktywności enzymatycznej. Aktywność enzymatyczna oznacza zdolność do przeprowadzania przemian skrobi w cukry proste. Moc diastatyczna określa możliwość redukcji skrobi zawartej w mące do cukrów prostych, w fazie fermentacji. Cukry proste sprzyjają rozrostowi ciasta, które zyskuje atrakcyjną objętość oraz strukturę, Dodatek słodowej mąki pszennej pozwala uzyskać wypieki o wyjątkowym aromacie i atrakcyjnej barwie. Skórka wypieków zyskuje charakterystyczną rumianą barwę. Już niewielki dodatek słodu o wysokiej sile diastatycznej pozwala znacząco poprawić parametry wypieków, takie jak struktura, aromat, barwa i smak. 

Skład i warunki przechowywania słodu pszennego:

Składniki i alergeny: słodowa mąka z pszenicy miękkiej; produkt może zawierać śladowe ilości soi, gorczycy, jaj, mleka i sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Przechowywać w pomieszczeniach wolnych od zanieczyszczeń i szkodników. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć pojemnik, w którym składowany jest produkt. Termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta).

Sposób użycia i dozowanie słodu pszennego:

Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych. Dodatek techniczny w postaci słodu należy dodawać bezpośrednio do mąki. Słód można dodawać do rozczynu lub bezpośrednio do ciasta. Już niewielki dodatek słodu pszennego znacząco przyspiesza proces fermentacji ciasta oraz znacząco podnosi jakość sensoryczną wypieków.

Dozowanie:

0.5 - 1.0 % - do chleba

1.0 - 2.0 % - do focaccia i paluszków chlebowych

0.2 - 0.6 % - do pizzy

W jakim celu stosuje się dodatek słodu?

Złoty słód pszenny stosowany jest jako naturalny dodatek techniczny podczas wypieku pieczywa pszennego, mieszanego i drożdżowego. Techniczny dodatek słodu do wypieków:

- sprzyja rozrostowi ciasta w procesie fermentacji oraz podczas wypieku,

- przyczynia się do przyspieszenia procesu fermentacji,

- pozwala uzyskać atrakcyjny i bogaty aromat wypieków,

- sprzyja powstawaniu charakterystycznej rumianej skórki,

- pozwala uzyskać puszysty i elastyczny miąższ,

- sprzyja powstawaniu chrupiącej skórki.

Właściwości fizykochemiczne słodu:

Wilgotność 15.5 %
Siła diastatyczna 15.000 jednostek
Forma drobny proszek
Barwa złota

Słodowa mąka pszenna, charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Gold Malt
Nazwa użytkowa słód pszenny, słód pszeniczny
Rodzaj słodowa mąka pszenna
Typ naturalny dodatek techniczny do wypieku pieczywa
Charakterystyka wysoka moc diastatyczna
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie worek z tworzywa do recyklingu
Przeznaczenie naturalny dodatek techniczny do pieczywa
Zastosowanie do wszystkich rodzajów pieczywa
Producent Faridea
Dystrybutor Sempre Group

Wartość odżywcza naturalnego słodu pszenicznego:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1516 kJ / 358 kcal
Tłuszcz 1.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 9.3 g
Błonnik 8.3 g
Białko 11.0 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
AGUGIARO14
134 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: AGUGIARO03

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Magistrale Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków z ciasta drożdżowego

favorite_border favorite

Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!

Cena 100,00 zł

10,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO04

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Manitoba Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!

Cena 101,00 zł

10,10 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO07

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Mąka MIA X 5 Stagioni - miękka mąka pszenna typ "1" - do słodkich i wytrawnych wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.

Cena 150,00 zł

15,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO08

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Mąka MIA S 5 Stagioni - miękka mąka pszenna typ "1" - o uniwersalnym zastosowaniu

favorite_border favorite

Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie! Szczególnie polecana do ciasta kruchego oraz świeżych makaronów.

Cena 140,00 zł

14,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO09

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Mąka MIA M 5 Stagioni - miękka mąka pszenna typ "1" - o uniwersalnym zastosowaniu

favorite_border favorite

Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie!

Cena 145,00 zł

14,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SWEETDECOR242

Marka: SWEET DECOR

op. 70 g PEARLS MAGICAL ICE LAND SWEET DECOR mieszanka kolorowych posypek cukrowych

favorite_border favorite

Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów. 

Cena 14,00 zł

20,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E4-U70

favorite_border favorite

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 279,00 zł

111,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LAPED20

Marka: LAPED

op. 1 kg Błękitna masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

favorite_border favorite

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 46,00 zł

46,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: RÓŻNE97

1 kg CUKIER PUDER NIETOPLIWY DO DEKORACJI

favorite_border favorite

Idealny do pączków na tłusty czwartek

Cena 20,00 zł

20,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE