
Indeks: THERMOHAUSER375
Marka: THERMOHAUSER
500 szt. 40 x 60 cm PERGAMIN 53202 THERMOHAUSER papier do pieczenia dwustronnie silikonowany
0,45 zł / 1 szt.
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych.
Słodowa mąka pszenna o wysokiej sile diastatycznej to naturalny dodatek techniczny stosowany do wypieku pieczywa oraz do produkcji alkoholi. Już niewielki dodatek do mąki zapewnia uzyskanie przyjemnej barwy oraz wyjątkowego aromatu wyrobów piekarniczych. Złoty słód wytwarzany z wysokiej jakości pszenicy miękkiej charakteryzuje się bardzo przyjemnym aromatem oraz złoto-brązową barwą. Jego dodatek do pieczywa zapewnia uzyskanie ciasta o stabilnej strukturze, które po wypieczeniu posiada bardzo atrakcyjny aromat, rumianą i chrupiącą skórkę oraz miękki i elastyczny miąższ.
Słód o dużej mocy diastatycznej przyspiesza proces fermentacji poprzez zwiększenie ilości enzymów. W naturalny sposób przyspiesza proces fermentacji i rozrostu ciasta oraz poprawia jakość sensoryczną wypieków. Siła diastatyczna jest miarą aktywności enzymatycznej. Aktywność enzymatyczna oznacza zdolność do przeprowadzania przemian skrobi w cukry proste. Moc diastatyczna określa możliwość redukcji skrobi zawartej w mące do cukrów prostych, w fazie fermentacji. Cukry proste sprzyjają rozrostowi ciasta, które zyskuje atrakcyjną objętość oraz strukturę, Dodatek słodowej mąki pszennej pozwala uzyskać wypieki o wyjątkowym aromacie i atrakcyjnej barwie. Skórka wypieków zyskuje charakterystyczną rumianą barwę. Już niewielki dodatek słodu o wysokiej sile diastatycznej pozwala znacząco poprawić parametry wypieków, takie jak struktura, aromat, barwa i smak.
Składniki i alergeny: słodowa mąka z pszenicy miękkiej; produkt może zawierać śladowe ilości soi, gorczycy, jaj, mleka i sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Przechowywać w pomieszczeniach wolnych od zanieczyszczeń i szkodników. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć pojemnik, w którym składowany jest produkt. Termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta).
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych. Dodatek techniczny w postaci słodu należy dodawać bezpośrednio do mąki. Słód można dodawać do rozczynu lub bezpośrednio do ciasta. Już niewielki dodatek słodu pszennego znacząco przyspiesza proces fermentacji ciasta oraz znacząco podnosi jakość sensoryczną wypieków.
Dozowanie:
0.5 - 1.0 % - do chleba
1.0 - 2.0 % - do focaccia i paluszków chlebowych
0.2 - 0.6 % - do pizzy
Złoty słód pszenny stosowany jest jako naturalny dodatek techniczny podczas wypieku pieczywa pszennego, mieszanego i drożdżowego. Techniczny dodatek słodu do wypieków:
- sprzyja rozrostowi ciasta w procesie fermentacji oraz podczas wypieku,
- przyczynia się do przyspieszenia procesu fermentacji,
- pozwala uzyskać atrakcyjny i bogaty aromat wypieków,
- sprzyja powstawaniu charakterystycznej rumianej skórki,
- pozwala uzyskać puszysty i elastyczny miąższ,
- sprzyja powstawaniu chrupiącej skórki.
Wilgotność | 15.5 % |
Siła diastatyczna | 15.000 jednostek |
Forma | drobny proszek |
Barwa | złota |
Nazwa handlowa | Gold Malt |
Nazwa użytkowa | słód pszenny, słód pszeniczny |
Rodzaj | słodowa mąka pszenna |
Typ | naturalny dodatek techniczny do wypieku pieczywa |
Charakterystyka | wysoka moc diastatyczna |
Masa netto | 1.0 kg |
Opakowanie | worek z tworzywa do recyklingu |
Przeznaczenie | naturalny dodatek techniczny do pieczywa |
Zastosowanie | do wszystkich rodzajów pieczywa |
Producent | Faridea |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1516 kJ / 358 kcal |
Tłuszcz | 1.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 9.3 g |
Błonnik | 8.3 g |
Białko | 11.0 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: THERMOHAUSER375
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: FRANTYL25
Marka: FRANTYL
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER14
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER62
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER64
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER202
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: PAPILART191
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART190
Marka: NOVACART
Indeks: DECORA49
Marka: DECORA
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Indeks: AGUGIARO03
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO04
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO07
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.
Indeks: AGUGIARO08
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie! Szczególnie polecana do ciasta kruchego oraz świeżych makaronów.
Indeks: AGUGIARO09
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie!
Indeks: SWEETDECOR242
Marka: SWEET DECOR
Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Indeks: CALLEBAUT21
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: LAPED20
Marka: LAPED
Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!
Indeks: RÓŻNE97
Idealny do pączków na tłusty czwartek
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych.