
Indeks: PAPILART66
Marka: NOVACART
FORMA M 185-60 NOVACART PB18560 ∅ 185 mm x h 60 mm forma do pieczenia Panettone z tektury falistej
1,10 zł / 1 szt.
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Mąka jest podstawowym składnikiem każdego przepisu. To od rodzaju mąki uzależnione jest stosowanie pozostałych składników. Proporcje składników ciasta opiera się o właściwości mąki. Rodzaj mąki wyznacza proporcje dodawanych w przepisie składników płynnych. Wybór odpowiedniej mąki to pierwszy i najważniejszy krok, a tym samym prawdziwe wyzwanie! Na początek kilka niezbędnych informacji, które pomogą Ci dokonać właściwego wyboru mąki pszennej: Mąka z miękkiej pszenicy typu 00 charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia, niską zawartością składników mineralnych oraz wysoką zawartością glutenu. Gluten to główne białko mające wpływ na strukturę i elastyczność ciasta. Zawartość procentowa białka (glutenu) w mące odpowiada za tworzenie struktury ciasta oraz za jego elastyczność.
Faridea oferuje gamę najwyższej jakości mieszanek stworzonych w celu osiągania powtarzalnych wypieków. Mieszanki oparte są na technicznych właściwościach mąk zmieszanych z innymi dodatkami funkcjonalnymi. Mieszanki pozwalają na precyzyjne tworzenie receptur i przepisów, zapewniają poprawę procesów oraz zwiększenie wydajności. Wzbogacone mieszanki spełniają wymagania różnego rodzaju przetwarzania ciasta zależnie od stosowanego procesu. Gwarantują bezpieczeństwo i zawsze doskonałe rezultaty. Pozwalają usprawnić proces przetwarzania ciasta.
Panettone "+", to wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Dodatek błonnika z owoców cytrusowych (suszonego miąższu pomarańczy), enzymu spożywczego (amylazy) oraz sproszkowanego soku z aceroli czyni z mąki mieszankę stworzoną do wypieku doskonałego Panettone, Pandoro, Focaccia i Colomba! Mieszanka została stworzona z myślą o rzemieślniczych, słodkich wypiekach na zakwasie wymagających długiego procesu wyrastania ciasta. Mąka zintegrowana z włóknami roślinnymi i enzymami wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta. Zapewnia wydłużoną świeżość wypieków z zachowaniem wilgotnego, miękkiego ciasta o pełnej, charakterystycznej strukturze. Stosowanie mieszanki gwarantuje najwyższą jakość i powtarzalność produktów.
Składniki i alergeny: mąka pszenna miękka typ 00, błonnik z owoców cytrusowych (suszony miąższ pomarańczy), enzym spożywczy (amylaza), sproszkowany sok z aceroli (acerola, maltodekstryna). może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, nasion sezamu; produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.
Panettone "+" od Faridea: | |
Rodzaj | wzbogacona mąka pszenna typ 00 |
Dodatki |
błonnik z owoców cytrusowych (suszony miąższ pomarańczy), enzym spożywczy (Amylaza), sproszkowany sok z aceroli |
Przeznaczenie | mieszanka do słodkich wypieków na zakwasie wymagających długiego procesu wyrastania |
Zastosowanie | Panettone, Pandoro, Focaccia, Colomba |
Cechy |
naturalnie wytrzymała, o wysokiej stabilności, utrzymuje idealną strukturę nawet w przypadku nadmiernej obróbki |
Produkt | do użytku profesjonalnego |
Typ | 00 |
Białko | 14% |
Wilgotność | 15.5% |
- naturalnie wytrzymała mieszanka o wysokiej stabilności,
- pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta (nawet w przypadku nadmiernej obróbki),
- pozwala uzyskać wilgotne, miękkie i aromatyczne wypieki,
- wyroby utrzymują świeżość nawet przez ponad 60 dni, bez dodatku emulgatorów,
- mieszanka zapewnia doskonałą strukturę ciasta, pełną i charakterystyczną dla rzemieślniczego Panettone,
- konsystencja ciasta jest miękka i wilgotna, łatwa do rozrywania,
- zapewnia najwyższą jakość i powtarzalność produktów.
Charakterystyka produktu Panettone "+": | |
Nazwa handlowa | Panettone "+" |
Rodzaj | wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej typ 00 |
Producent | Faridea |
Dystrybutor | Sempre Group |
Opakowanie | worek papierowy + folia zabezpieczająca |
Masa netto | 10 kg |
Przeznaczenie | do wypieków wymagających długiego procesu wyrastania |
Zastosowanie | Panettone, Pandoro, Focaccia, Colomba |
Termin przydatności do spożycia | 12 miesięcy od daty produkcji (w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu) |
Kraj produkcji | Włochy |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu dokładnie zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta). Przykładowy przepis z użyciem mieszanki znajduje się na opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1429 kJ/337 kcal |
Tłuszcz | 0.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 67.0 g |
w tym cukry | 1.6 g |
Białko | 14.0 g |
Błonnik | 3.1 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: PAPILART66
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART77
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART189
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART191
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART190
Marka: NOVACART
Indeks: SILIKOMART648
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.
Indeks: DECORA49
Marka: DECORA
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Indeks: PAPILART65(1)
Marka: NOVACART
Indeks: MASTERMARTINI98
Marka: Master Martini
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
SPRAWDŹ DOSTĘPNE TERMINY DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS 5 wypieków w jeden dzień
Indeks: LAPED26
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: LAPED27
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: LAPED28
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: AGUGIARO03
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO04
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO01
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Sfoglia - mąka pszenna do szybko rosnących wypieków o wyjątkowej chrupkości. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego! Mąka pszenna do bezpośredniego wypieku! Mąka sprzyjająca szybkiemu wzrostowi ciasta! Mąka pszenna do delikatnych i chrupiących wypieków!
Indeks: AGUGIARO02
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Sottozero - plastyczna i odporna mąka pszenna do ciasta poddawanego procesowi mrożenia. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13.5% zawartości białka. Mąka do mrożonych rogalików! Mąka do mrożonych ciast na zakwasie! Mąka zachowująca żywotność drożdży podczas mrożenia!
Indeks: MODECOR969
Marka: MODECOR
Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.
Indeks: LAPED20
Marka: LAPED
Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!
Indeks: AGUGIARO14
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego,...
Indeks: LAPED27
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.