wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl
  • wzbogacona mąka pszenna do wypieku Panettone, Faridea - Cukieteria.pl

op. 10 kg Panettone "+" Faridea - wzbogacona we włókna i enzymy mąka pszenna do słodkich wypieków na zakwasie

AGUGIARO05

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.

220,00 zł
Brutto

22,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Wzbogacona mąka do wypieku Panettone, Pandoro, Focaccia i Colomba!

Mąka jest podstawowym składnikiem każdego przepisu. To od rodzaju mąki uzależnione jest stosowanie pozostałych składników. Proporcje składników ciasta opiera się o właściwości mąki. Rodzaj mąki wyznacza proporcje dodawanych w przepisie składników płynnych. Wybór odpowiedniej mąki to pierwszy i najważniejszy krok, a tym samym prawdziwe wyzwanie! Na początek kilka niezbędnych informacji, które pomogą Ci dokonać właściwego wyboru mąki pszennej: Mąka z miękkiej pszenicy typu 00 charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia, niską zawartością składników mineralnych oraz wysoką zawartością glutenu. Gluten to główne białko mające wpływ na strukturę i elastyczność ciasta. Zawartość procentowa białka (glutenu) w mące odpowiada za tworzenie struktury ciasta oraz za jego elastyczność.

Mąka pszenna do wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania!

Faridea oferuje gamę najwyższej jakości mieszanek stworzonych w celu osiągania powtarzalnych wypieków. Mieszanki oparte są na technicznych właściwościach mąk zmieszanych z innymi dodatkami funkcjonalnymi. Mieszanki pozwalają na precyzyjne tworzenie receptur i przepisów, zapewniają poprawę procesów oraz zwiększenie wydajności. Wzbogacone mieszanki spełniają wymagania różnego rodzaju przetwarzania ciasta zależnie od stosowanego procesu. Gwarantują bezpieczeństwo i zawsze doskonałe rezultaty. Pozwalają usprawnić proces przetwarzania ciasta.

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone!

Panettone "+", to wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Dodatek błonnika z owoców cytrusowych (suszonego miąższu pomarańczy), enzymu spożywczego (amylazy) oraz sproszkowanego soku z aceroli czyni z mąki mieszankę stworzoną do wypieku doskonałego Panettone, Pandoro, Focaccia i Colomba! Mieszanka została stworzona z myślą o rzemieślniczych, słodkich wypiekach na zakwasie wymagających długiego procesu wyrastania ciasta. Mąka zintegrowana z włóknami roślinnymi i enzymami wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta. Zapewnia wydłużoną świeżość wypieków z zachowaniem wilgotnego, miękkiego ciasta o pełnej, charakterystycznej strukturze. Stosowanie mieszanki gwarantuje najwyższą jakość i powtarzalność produktów.

Specyfikacja mąki do wypieku Panettone:

Składniki i alergeny: mąka pszenna miękka typ 00, błonnik z owoców cytrusowych (suszony miąższ pomarańczy), enzym spożywczy (amylaza), sproszkowany sok z aceroli (acerola, maltodekstryna). może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, nasion sezamu; produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

Panettone "+" od Faridea:
Rodzaj wzbogacona mąka pszenna typ 00
Dodatki

błonnik z owoców cytrusowych (suszony miąższ pomarańczy),

enzym spożywczy (Amylaza),

sproszkowany sok z aceroli

Przeznaczenie mieszanka do słodkich wypieków na zakwasie wymagających długiego procesu wyrastania
Zastosowanie Panettone, Pandoro, Focaccia, Colomba
Cechy

naturalnie wytrzymała,

o wysokiej stabilności,

utrzymuje idealną strukturę nawet w przypadku nadmiernej obróbki

Produkt do użytku profesjonalnego
Typ 00
Białko 14%
Wilgotność 15.5%

Zalety stosowania mieszanki do wypieku Panettone:

- naturalnie wytrzymała mieszanka o wysokiej stabilności,

- pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta (nawet w przypadku nadmiernej obróbki),

- pozwala uzyskać wilgotne, miękkie i aromatyczne wypieki,

- wyroby utrzymują świeżość nawet przez ponad 60 dni, bez dodatku emulgatorów,

- mieszanka zapewnia doskonałą strukturę ciasta, pełną i charakterystyczną dla rzemieślniczego Panettone,

- konsystencja ciasta jest miękka i wilgotna, łatwa do rozrywania,

- zapewnia najwyższą jakość i powtarzalność produktów.

Charakterystyka produktu Panettone "+":
Nazwa handlowa Panettone "+"
Rodzaj wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej typ 00
Producent Faridea
Dystrybutor Sempre Group
Opakowanie worek papierowy + folia zabezpieczająca
Masa netto 10 kg
Przeznaczenie do wypieków wymagających długiego procesu wyrastania
Zastosowanie Panettone, Pandoro, Focaccia, Colomba
Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy od daty produkcji (w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu)
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu dokładnie zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta). Przykładowy przepis z użyciem mieszanki znajduje się na opakowaniu.

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1429 kJ/337 kcal
Tłuszcz 0.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 1.6 g
Białko 14.0 g
Błonnik 3.1 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
AGUGIARO05
7 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SILIKOMART648

Marka: SILIKOMART

VERONA 1900 TPLUS X 53.008.20.0165 SILIKOMART forma do wypieku babki z powłoką zapobiegającą przywieraniu

favorite_border favorite

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. 

Cena 116,20 zł Cena podstawowa 166,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI98

Marka: Master Martini

op. 10 kg GRANELLA DI ZUCCHERO AE42ZG MASTER MARTINI - biały granulowany cukier perlisty do zapiekania - termostabilny

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 205,00 zł

20,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LAPED26

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - drobne granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LAPED27

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - średnie granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3.5 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED28

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - duże granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 5 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO03

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Magistrale Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków z ciasta drożdżowego

favorite_border favorite

Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!

Cena 100,00 zł

10,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO04

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Manitoba Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do długo rosnących wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!

Cena 101,00 zł

10,10 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO01

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Sfoglia Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do chrupiących wypieków z ciasta francuskiego

favorite_border favorite

Sfoglia - mąka pszenna do szybko rosnących wypieków o wyjątkowej chrupkości. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego! Mąka pszenna do bezpośredniego wypieku! Mąka sprzyjająca szybkiemu wzrostowi ciasta! Mąka pszenna do delikatnych i chrupiących wypieków!

Cena 95,00 zł

9,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO02

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Sottozero Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do ciasta poddawanego procesowi mrożenia

favorite_border favorite

Sottozero - plastyczna i odporna mąka pszenna do ciasta poddawanego procesowi mrożenia. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13.5% zawartości białka. Mąka do mrożonych rogalików! Mąka do mrożonych ciast na zakwasie! Mąka zachowująca żywotność drożdży podczas mrożenia!

Cena 99,00 zł

9,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MODECOR969

Marka: MODECOR

op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA FIGUREK 25696 MODECOR

favorite_border favorite

Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.

Cena 39,90 zł

39,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED20

Marka: LAPED

op. 1 kg Błękitna masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

favorite_border favorite

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 46,00 zł

46,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: AGUGIARO14

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 1 kg Gold Malt Faridea - słodowa mąka pszenna - naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry pieczywa

favorite_border favorite

Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego,...

Cena 21,50 zł

21,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED27

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - średnie granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3.5 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU