mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania gofrów bąbelkowych
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania gofrów bąbelkowych
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w profesjonalnym zastosowaniu
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych

5 kg BUBBLE WAFFLE MIX MIXEXPERT mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych

MIXEX03

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

73,50 zł
Brutto

14,70 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów bąbelkowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych przeznaczonych do wypieku gofrów bąbelkowych.

Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Gofry świeżo po wypieczeniu można w łatwy sposób zawijać - bez efektu łamania czy pękania. Doskonale sprawdzą się zamiast wafli do lodów podczas tworzenia efektownych deserów oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelusłodkimi sosamiposypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.

Zalety stosowania mieszanki do gofrów:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów

  • uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450(i)), wodorowęglan sodu (E500(ii)), sól, aromat, substancja emulgujące: lecytyna sojowa (E322).

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
200 g OLEJ ROSLINNY
1000 g MIESZANKA BAZOWA

Sposób przygotowania:

  • do naczynia wlać 1000 g wody (w temperaturze pokojowej)

  • dodać 200 g oleju roślinnego (bardzo dobrze sprawdzi się olej rzepakowy oraz słonecznikowy)

  • wymieszać mokre składniki i miksując na wolnych obrotach

  • stopniowo (porcjami) dodawać mieszankę bazową do gofrów w proszku (1000 g)

  • po dodaniu całości mieszanki w proszku włącz średnie obroty miksera i dokładnie wymieszaj

  • (do uzyskania jednolitej konsystencji)

  • gofry przygotowuje się w specjalnym urządzeniu (gofrownicy) nagrzanej do temperatury 195-230°C

  • czas przygotowania gofrów to około 2-3 minuty

  • przed wylaniem ciasta gofrownicę należy nagrzać do odpowiedniej temperatury

  • oraz zabezpieczyć powierzchnię płyty grzewczej cienką warstwą tłuszczu (aby zapobiec przywieraniu ciasta)

  • do zabezpieczania powierzchni gofrownicy doskonale sprawdzi się tłuszcz w sprayu

  • można również nakładać cienką warstwę tłuszczu za pomocą pędzelka

  • po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)

  • w celu uzyskania rożków gofry należy zwinąć tuż po upieczeniu!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1504/354 kJ/kcal
Tłuszcz 0.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.2 g
Węglowodany 79.0 g
w tym cukry 27.2 g
Białko  7.0 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
MIXEX03
68 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
GOFRY BĄBELKOWE | BUBBLE WAFFLE MIX | MIX EXPERT
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK Z TWORZYWA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO GOFRÓW BĄBELKOWYCH
DOZOWANIE
1000 g mieszanki + 1000 g wody + 200-300 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: DEBIC02

Marka: DEBIC

700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia

favorite_border favorite

Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.

Cena 39,90 zł

57,00 zł / 1l

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: COMPRITAL83

Marka: COMPRITAL

1.5 kg FROZEN YOPIU P654 COMPRITAL baza niskotłuszczowego jogurtu mrożonego do automatu

favorite_border favorite

Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.

Cena 62,78 zł

41,85 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA389

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 0.5 kg CRUNCHIES MILK AGAT 09731 BARBARA DECOR chrupiące kuleczki ryżowe w mlecznej czekoladzie śr. 4 mm

favorite_border favorite

Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...

Cena 46,00 zł

9,20 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL64

Marka: COMPRITAL

1,6kg SOFT PANNA PP143 COMPRITAL mieszanka do produkcji śmietankowych lodów włoskich

favorite_border favorite

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

Cena 46,40 zł

29,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA08

Marka: BARBARA LUIJCKX

4 kg POSYPKA DUO 3325344 BARBARA DECOR dekoracyjne wiórki białej i ciemnej czekolady 9 x 5 mm

favorite_border favorite

Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Cena 306,00 zł

7,65 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE