Święta wielkanocne w Polsce nie mogą obyć się bez mazurka – słodkiego, kruchego ciasta, które przywędrowało do nas ze Wschodu. Jest jednym z najważniejszych polskich
Czytaj dalej...Transport tortu jest wyzwaniem, do którego powinniśmy się odpowiednio przygotować. Aby uniknąć uszkodzeń, zsuwania się pięter bądź deformacji kremu, warto dobrze zabezpieczyć wypiek, dzięki czemu
Czytaj dalej...Domowe wypieki zawsze pozostają w cenie, a croissanty od dawna cieszą się sławą jako wykwintne, maślane łakocie rodem z francuskich piekarni. Zwykle występują w postaci
Czytaj dalej...Dubajska czekolada podbija świat. Testy tego deseru nagrywają liczni blogerzy kulinarni i influencerzy. Na sklepowych półkach pojawia się coraz więcej przysmaków inspirowanych tym hitem. W
Czytaj dalej...Wśród amatorów cukiernictwa niejednokrotnie pojawia się pytanie, jaką książkę przeczytać (żeby zacząć piec) i zrozumieć podstawowe metody obróbki ciasta, czekolady czy lukru. Książki o cukiernictwie
Czytaj dalej...Izotonik to napój, który pomaga chronić organizm przed odwodnieniem. Doskonale sprawdza się wśród osób aktywnych fizycznie, ponieważ podczas intensywnych treningów fizycznych potrzebujemy większą ilość wody
Czytaj dalej...Przygotowując tort na ważną okazję, powinniśmy zadbać o najdrobniejsze detale, które uczynią go jeszcze bardziej unikatowym. Jedną z najprostszych, jednak najefektowniejszych ozdób, jest napis, dodający
Czytaj dalej...Beza to jeden z najbardziej efektownych i lubianych deserów, ale jej przygotowanie wiąże się z jednym wyzwaniem – co można zrobić z żółtek, które pozostają
Czytaj dalej...Zastanawiasz się, czym zaskoczyć bliskich w Walentynki lub na Dzień Mamy? Przedstawiamy przepis na wyjątkowy tort truskawkowy, który oczaruje swoim smakiem i wyglądem. Poznaj krok
Czytaj dalej...Żelatyna to jeden ze składników wykorzystywany do przygotowania wielu potraw czy wypieków. Jednak obecnie wielu z nas wprowadza do swojego życia dietę wegańską, która jest
Czytaj dalej...