BAMIX GASTRO - WSZECHSTRONNE URZĄDZENIE, KTÓRE OD LAT JEST SPRAWDZONYM I POPULARNYM POMOCNIKIEM KUCHENNYM.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE - PARAMETRY TECHNICZNE
TYP SILNIKA
INDUKCYJNY
MOC
200 W
DŁUGOŚĆ PRZEWODU
2 METRY
REGULACJA OBROTÓW
TAK
PRĘDKOŚĆ OBROTOWA
12 000 / 17 000 OBROTÓW NA MINUTĘ
MATERIAŁ OSTRZY
STAL NIERDZEWNA
BEZPIECZEŃSTWO
BLOKADA BEZPIECZEŃSTWA / WYŁĄCZNIK BEZPIECZEŃSTWA / ZABEZPIECZENIE PRZED ZWOLNIENIEM KOŃCÓWKI W TRAKCIE PRACY
CECHY BLENDERA BAMIX:
ŁATWE CZYSZCZENIE - wystarczy przepłukać elementy blendera pod bieżącą wodą; w przypadku większych zabrudzeń - należy zanurzyć końcówkę blendera w wodzie i włączyć urządzenie; aby uniknąć przywierania i przysychania produktów do ostrzy umyj blender natychmiast po zakończeniu pracy; w przypadku większych zabrudzeń zanurz końcówkę blendera w pojemniku z ciepłą wodą i kilkoma kroplami płynu do mycia naczyń, a następnie uruchom urządzenie na kilka sekund; przechowując urządzenie - należy zdemontować części blendera - ostrza, ubijaczka, trzepaczka - po każdym użyciu.
LEKKI I PORĘCZNY - kształt blendera i użyte do jego produkcji materiały sprawiają, że urządzenie pewnie leży w dłoni; dodatkowo blender jest lekki oraz nie generuje wibracji nawet podczas pracy na maksymalnych obrotach;
TRZY WYMIENNE NASADKI W ZESTAWIE - wielofunkcyjne ostrze gwiazdka, tarcza do ubijania, tarcza do miksowania: nóż gwiazdkowy - służy do mielenia, siekania, miksowania, a nawet kruszenia kostek lodu; przystosowany do użytkowania w garnkach oraz innych naczyniach (idealny do przygotowywania zup, sosów, kremów, lodów, sorbetów, koktajli); tarcza do ubijania - pozwoli na ubicie białek na sztywną pianę, a także ubicie śmietany, sosów, puddingów oraz różnorodnych lekkich i puszystych produktów; tarcza do miksowania - używana do przygotowywania puree (także ziemniaczanego), majonezu, ciasta na naleśniki oraz różnorodnych gęstych i gładkich mas; podczas miksowania płynów - zanurz końcówkę blendera w płynie przed uruchomieniem urządzenia.
ubijanie - umieść nasadkę miksującą blendera pionowo na spodzie pojemnika do miksowania; po kilku sekundach pracy nachyl końcówkę pod lekkim kątem i wykonuj powolne ruchy w górę i w dół; następnie umieść ponownie końcówkę na spodzie pojemnika i ubijaj produkt do uzyskania odpowiedniej konsystencji i sztywności.
ruchy rotacyjne - podczas rozdrabniania wykonuje delikatne, powolne ruchy rotacyjne wokół pojemnika, nie używaj przy tym siły; powtarzaj proces do uzyskania odpowiedniej konsystencji (rada - przykryj pojemnik ręką lub ściereczką aby zapobiec rozpryskiwaniu);
rozdrabnianie - ustaw końcówkę blendera pod lekkim kątem, włącz i mieszaj bardzo powoli; przed wyjęciem końcówki miksującej z rozdrabnianych produktów wyłącz blender aby zapobiec rozpryskiwaniu;
REGULACJA PRĘDKOŚCI - dwa stopnie prędkości pozwalają na całkowitą kontrolę obrotu ostrzy; blender posiada dwie prędkości obrotu ostrzy, podczas rozdrabniania twardych produktów oraz dużych ilości zalecana jest praca na drugim stopniu prędkości; do płynnych składników w małych ilościach, a także do przygotowania produktów o lekkiej i puszystej konsystencji (bita śmietana, majonez) należy używać pierwszego stopnia prędkości;
WYSOKA JAKOŚĆ MATERIAŁÓW I WYKONANIA - wszystkie elementy, które mają kontakt z żywnością wykonano z bezpiecznej stali nierdzewnej, która nie przejmuje zapachów ani kolorów z żywności; szwajcarska jakość gwarantuje długoterminową niezawodność podczas pracy w kuchni; wszystkie nasadki wyprodukowano z wysokiej jakości stali nierdzewnej; gwarancja - dożywotnia gwarancja obejmuje silnik oraz tłoczone części - wszystkie inne elementy objęte są dwuletnią gwarancją.
WSZECHSTRONNY I PRAKTYCZNY - blendera można używać bez ograniczeń, zarówno w naczyniu wykonanym z delikatnego szkła, jak i w dużym garnku z gorącą zawartością; dzięki podwójnej izolacji, możesz zanurzyć blender w cieczy aż do wysokości rączki; do miksowania należy używać wysokich pojemników, są bardziej odpowiednie do pracy z blenderem. Zoptymalizowany design zapewnia doskonałą kontrolę jednym palcem; uproszczony system zmiany nasadek przyspiesza oraz ułatwia pracę; dodatkowo blender jest odporny na działanie składników zawartych w żywności (zapachy, smak, barwa) dzięki zastosowaniu specjalnej powłoki zabezpieczającej.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.