
18,00 zł / 1 szt.
5kg Czekolada BIAŁA Zephyr 34% CHW-N34ZEPH Cacao Barry:
Słodka biała czekolada o intensywnym smaku mlecznym.
Idealna do ciast, musów i lodów.
Opis: czekolada produkowana w postaci niedużych (2g) pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),
co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Składniki: cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa.
Skład:
- kakao (masło kakaowe): 34%
- mleko: 25%
- tłuszcz: 40%
Płynność: 5/5
Opakowanie: 5kg
Kod produktu: CHW-N34ZEPH
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle
- glazury
- musy, sosy
Pochodzenie ziarna: głównie zachodnioafrykańskie ziarna kakaowe odmiany Forastero.
Czekolada Zephyr idealnie komponuje się z: curry, kwiatami, anyżem, szafranem, kokosem, mango, wiśnią, jabłkiem.
Worek zamykany jest na zamek błyskawiczny, co pozwala na łatwe otwieranie i zamykanie.
Worek chroni produkt przed działaniem czynników zewnętrznych.
POBIERZ NASZE E-booki:
Indeks: CHOCOWORLD09
Marka: CHOCOLATE WORLD
Wielkanocna kolekcja form do czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania wyrobów z czekolady. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Obejrzyj film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: MODECOR198/19
Marka: MODECOR