Kremowa biała czekolada o wysokiej płynności.

Biała czekolada wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak z subtelną nutą wanilii i kremowa konsystencja. Biała czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Biała czekolada dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi na bazie tłuszczu kakaowego. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji oraz kolorowych wyrobów formowanych.
Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Biała czekolada cukiernicza, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa |
Biała czekolada 33% |
Numer katalogowy |
776 |
Rodzaj |
biała czekolada |
Zawartość kakao |
33% |
Kompozycja |
33/39.5 |
Opakowanie |
worek strunowy z zamknięciem wielorazowego użytku |
Masa netto |
2.5 kg |
Smak |
delikatny, zrównoważony |
Barwa |
kremowa, charakterystyczna |
Płynność |
4/5 |
Przeznaczenie |
czekolada cukiernicza |
Zastosowanie |
draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie |
Forma |
łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent |
Lübecker Marzipan-Fabrik |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowano w Niemczech |


Skład białej czekolady cukierniczej:

Biała czekolada (33% minimalna zawartość składników kakao).
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy.

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza białej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie: |
Kakao |
33 % |
Tłuszcz |
39.5 % |


Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2463 kJ/591 kcal |
Tłuszcz |
40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
24.0 g |
Węglowodany |
52.0 g |
w tym cukry |
52.0 g |
Białko |
6.2 g |
Sól |
0.21 g |


Możliwości zastosowania białej czekolady:

Główne zastosowania białej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY |
TOPNIENIE |
KRYSTALIZACJA |
PRACA Z CZEKOLADĄ |
BIAŁA CZEKOLADA |
T1 45°C |
T2 27°C |
T3 28-32°C |





