op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - Cukieteria.pl

op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

LUBECA57

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

81,90 zł
Brutto

81,90 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Kremowa biała czekolada o wysokiej płynności.

Biała czekolada wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak z subtelną nutą wanilii i kremowa konsystencja. Biała czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Biała czekolada dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi na bazie tłuszczu kakaowego. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji oraz kolorowych wyrobów formowanych.

Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Biała czekolada cukiernicza, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Biała czekolada 33%
Numer katalogowy 776
Rodzaj biała czekolada
Zawartość kakao 33%
Kompozycja 33/39.5
Opakowanie worek strunowy z zamknięciem wielorazowego użytku
Masa netto 1.0 kg
Smak delikatny, zrównoważony
Barwa kremowa, charakterystyczna
Płynność 4/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Lübecker Marzipan-Fabrik
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Niemczech

Skład białej czekolady cukierniczej:

Biała czekolada (33% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy.

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza białej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao 33 %
Tłuszcz 39.5 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2463 kJ/591 kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 52.0 g
w tym cukry 52.0 g
Białko  6.2 g
Sól 0.21 g

Możliwości zastosowania białej czekolady:

Główne zastosowania białej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
BIAŁA CZEKOLADA T1 45°C T2 27°C T3 28-32°C

Szczegóły produktu
LUBECA57
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT98

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 94,50 zł

94,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1175

Marka: MODECOR

op. 100 g COLORPASTE LIPO AZZURRO AF 23236 MODECOR - niebieski barwnik na bazie tłuszczu roślinnego - do barwienia czekolady

Błękitny barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 65,00 zł

65,00 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI197(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie masła kakaowego - bez E171

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 201,00 zł

100,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI357

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLACK LB07SB COCOLART PAVONI czarny barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS305

Marka: FOOD COLOURS

18 ml ŻÓŁTY BARWNIK OLEJOWY DO BIAŁEJ CZEKOLADY OS-LC-004 FOOD COLOURS barwnik spożywczy w formie emulsji

Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. 

Cena 18,00 zł

100,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS306

Marka: FOOD COLOURS

18 ml POMARAŃCZOWY BARWNIK OLEJOWY DO BIAŁEJ CZEKOLADY OS-LC-012 FOOD COLOURS barwnik spożywczy w formie emulsji

Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. 

Cena 18,00 zł

100,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS307

Marka: FOOD COLOURS

18 ml CZERWONY BARWNIK OLEJOWY DO BIAŁEJ CZEKOLADY OS-LC-024 FOOD COLOURS barwnik spożywczy w formie emulsji

Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. 

Cena 18,00 zł

100,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1308

Marka: MODECOR

op. 100 g COLORPASTE LIPO NERO AF 23235 MODECOR - czarny barwnik na bazie tłuszczu roślinnego - do barwienia czekolady

Czarny barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 63,20 zł

63,20 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA135

Marka: LUBECA

op. 5 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

Cena 500,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: