• Nowy
op. 2.5 kg Biała czekolada w bloku - o zaw. 33% kakao - Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 2.5 kg Biała czekolada w bloku - o zaw. 33% kakao - Lubeca - Cukieteria.pl

op. 2.5 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w bloku - nr. kat. 776 004

LUBECA88

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.

207,50 zł
Brutto

83,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Biała czekolada cukiernicza w bloku.

Biała czekolada wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak z subtelną nutą wanilii i kremowa konsystencja. Biała czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Biała czekolada dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi na bazie tłuszczu kakaowego. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji oraz kolorowych wyrobów formowanych. Czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.

Biała czekolada w bloku, szczegóły produktu:

Nazwa handlowaBiała czekolada 33%
Numer katalogowy776 004
Rodzajbiała czekolada
Zawartość kakao33%
Kompozycja33/39.5
Opakowanietorba
Masa netto2.5 kg
Smakdelikatny, zrównoważony
Barwakremowa, charakterystyczna
Płynność4/5
Przeznaczenieczekolada cukiernicza
Zastosowaniedraże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie
Formablok, duża tabliczka czekolady
ProducentLübecker Marzipan-Fabrik
DystrybutorSempre Group
Kraj produkcjiWyprodukowano w Niemczech

Skład białej czekolady cukierniczej:

Biała czekolada (33% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy.

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza białej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao33 %
Tłuszcz39.5 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna2463 kJ/591 kcal
Tłuszcz40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe24.0 g
Węglowodany52.0 g
w tym cukry52.0 g
Białko 6.2 g
Sól0.21 g

Możliwości zastosowania białej czekolady:

Główne zastosowania białej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADYTOPNIENIEKRYSTALIZACJAPRACA Z CZEKOLADĄ
BIAŁA CZEKOLADAT1 45°CT2 27°CT3 28-32°C


Szczegóły produktu
LUBECA88
3 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD09

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1317 Gładkie Jajko - Dubbel Model Chocolate World - forma do wielkanocnych pisanek z czekolady - dł. 43 mm

Wielkanocna kolekcja form do czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania wyrobów z czekolady. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Obejrzyj film i dowiedz się, jak pracować z formą:

Cena 105,00 zł

105,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC04

Marka: CHOCOVIC

5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 355,00 zł

71,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC08

Marka: CHOCOVIC

5 kg NAPAL 29.6% CHW-R36NEPA-D38 CHOCOVIC klasyczna biała czekolada easymelt

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.

Cena 335,00 zł

67,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI354

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN APPLE LB01SB COCOLART PAVONI jasnozielony barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI352

Marka: PAVONI ITALIA

200 g YELLOW EGG LB05SB COCOLART PAVONI żółty barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI357

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLACK LB07SB COCOLART PAVONI czarny barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI351

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLUE LB03SB COCOLART PAVONI niebieski barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 201,00 zł

100,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI198(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g PINK LB09SB COCOLART PAVONI różowy barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA42(2)

Marka: LUBECA

op. 4 kg COCOA BUTTER CHIPS 777 LUBECA rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 1 160,00 zł

290,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MODECOR1307

Marka: MODECOR

op. 100 g COLORPASTE LIPO ROSSO 23234 MODECOR - czerwony barwnik na bazie tłuszczu roślinnego - do barwienia czekolady

Czerwony barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 63,20 zł

63,20 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MODECOR1377

Marka: MODECOR

op. 100 g COLORPASTE LIPO GIALLO LIME 23328 MODECOR - limonkowy barwnik na bazie tłuszczu roślinnego - do barwienia czekolady

Limonkowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 58,00 zł

58,00 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU