Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
YOGHURT SOFT ICE - to kompletna baza do przygotowywania lodów jogurtowych w maszynach. Lody charakteryzują się miękką i kremową konsystencją oraz świeżym, jogurtowym smakiem. Bazę można stosować z mlekiem lub dla uzyskania intensywniejszego smaku jogurtowego do bazy można stosować również dodatek świeżego jogurtu. (półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów jogurtowych)
Składniki: cukier, odtłuszczony jogurt w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, rafinowane tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromat jogurtowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje stabilizujące: guma tara (E417), alginian glikolu propylenowego (E405), guma guar (E412), białka mleka; produkt bezglutenowy; zawiera mleko oraz jego pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
1. RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO
5000 ml
YOGHURT SOFT ICE
1600 g
2. RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO
4000 ml
JOGURT (ŚWIEŻY)
1000 ml
YOGHURT SOFT ICE
1600 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1777/421 kJ/kcal
Tłuszcz
7.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
6.3 g
Węglowodany
82.0 g
w tym cukry
81.0 g
Białko
6.3 g
Sól
0.2 g
DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ
max. 3.0 %
CUKRY
70.5 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE
5.7 +/- 0.5 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA
17.5 +/- 2.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA
3.3 +/- 0.3 %
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK
max 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE
max 100 cfu/g
E. COLI
nieobecne w 1 g
SALMONELLA
nieobecne w 25 g
GRONKOWCE
nieobecne w 1 g
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI08
14 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12091631
NAZWA HANDLOWA
YOGHURT SOFT ICE BASE
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.6 kg (6 x 1.6 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA | PÓŁPRODUKT W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W MLEKU | W WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SO PRODUKCJI LODÓW JOGURTOWYCH W AUTOMATACH (SOFT ICE)
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 4 l (mleko) + 1 l (świeży jogurt)
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 5 l (mleko)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM, FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria drobnych posypek cukrowych idealnych do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych. Kolorowe posypki to idealny pomysł na dekoracje słodyczy na każdą okazje.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.