Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Mieszanki "SOFT" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. Receptura koncentratów oparta jest na mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji i odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.
Ważne informacje: "soft śmietanka" to mieszanka bazowa w proszku do lodów włoskich o smaku śmietankowym; jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa; stosowana do sporządzania gotowej masy lodowej; przeznaczona wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Składniki: cukier, mleko w proszku odtłuszczone, mleko w proszku pełne, glukoza, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma guar (E412), guma ksantanowa (E415), karboksymetyloceluloza (E466), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), aromat; produkt zawiera mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.
Dozowanie i sposób użycia: 2.5 kilograma mieszanki (opakowanie jednostkowe) należy wymieszać z 5 litrami zimnej wody przy użyciu rózgi cukierniczej lub miksera; otrzymaną mieszankę odstawić na około 20 minut w chłodne miejsce (warunki chłodnicze - 4°C); mieszankę po odstaniu ponownie wymieszać i umieścić w zbiorniku maszyny do lodów - przelewając przez sito o drobnych oczkach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH SUCHEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna
1611/385 kJ/kcal
Tłuszcz
2.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
1.8 g
Białko
15.1 g
Węglowodany
76.2 g
w tym cukry
75.1 g
Sól
0.5 g
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym (fabrycznym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; do dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów i narzędzi; każdorazowo po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie; maksymalna temperatura składowania to 24°C; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 75%.
Informacje dodatkowe: produkt spełnia wymagania obowiązujących przepisów dotyczących produktów spożywczych, w szczególności rozporządzenia komisji (WE) nr. 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych, w tym nr. 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr. 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, nr. 178/2002 w sprawie ogólnych zasad i wymagań prawa żywnościowego, nr. 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności ze zmianami z dnia 11 listopada nr. 1129/2011 i 1130/2011, nr. 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalający najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych.
Szczegóły produktu
SEMPRE299
390 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
120001
NAZWA HANDLOWA
MIESZANKA DO LODÓW SOFT ŚMIETANKA
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK FOLIOWY
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.5 kg - 5 x 2.5 kg KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
AROMAT
SPECYFICZNY | MLECZNY | ŚMIETANKOWY
SMAK
SŁODKI | MLECZNY | TYPOWY
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO SPORZĄDZANIA GOTOWEJ MASY LODOWEJ
DOZOWANIE
2.5 kg mieszanki bazowej wymieszać z 5 l zimnej wody
APLIKACJE
LODY WŁOSKIE O SMAKU ŚMIETANKOWYCH
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
MAX. 24°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 75%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
PO ZMIESZANIU - 48 GODZIN W WARUNKACH CHŁODNICZYCH
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.