Doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka bazowa do produkcji plastycznych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o średnim dozowaniu.
BASE SAN MARCO 100 - to doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania plastycznych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Mleczny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Baza doskonale rozpuszcza się zarówno na zimno jak i na gorąco. Zalecane dozowanie produktu to 100 gramów na 1 litr mieszanki bazowej. Receptura z zastosowaniem bazy: 100 gramów bazy SAN MARCO 100 + 220-250 gramów cukru + 1000 mililitrów mleka + 100 gramów śmietany.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
SAN MARCO 100
100 g
CUKIER
220-250 g
MLEKO
1000 ml
ŚIETANA
100 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1843/440 kJ/kcal
Tłuszcz
14.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
14.0 g
Węglowodany
67.0 g
w tym cukry
39.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
3.2 g
Białko
9.0 g
Sól
0.92 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL63
23 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B147
NAZWA HANDLOWA
BASE SAN MARCO 100
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA MLECZNA O ŚRENDIM DOZOWANIU
SMAK
MLECZNY | CHARAKTERYSTYCZNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
100 g baza + 220-250 g cukier + 1000 ml mleko + 100 g śmietana
DOZOWANIE
100 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka bazowa do produkcji plastycznych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o średnim dozowaniu.