specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców oraz lodów jogurtowych
  • specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców oraz lodów jogurtowych
  • specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców oraz lodów jogurtowych

0.9 kg BASE FRUTTOMAX 12091055A PERNIGOTTI baza do sorbetów o wysokiej zawartości owoców i sorbetów jogurtowych

PERNIGOTTI144

Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.

69,30 zł
Brutto

77,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

BAZY OWOCOWE - nadają sorbetom stabilną, kremową strukturę, doskonałe do wyrobów ze świeżych lub mrożonych owoców.

BAZA FRUTTOMAX - to najwyższej jakości baza do produkcji kremowych sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych - wytwarzana ze starannie dobranych składników w odpowiednich proporcjach. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych) - metodą tradycyjną. Pozwala uzyskać lody o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji. Przeznaczona jest do stosowania ze świeżymi owocami lub pełnotłustym jogurtem naturalnym. Baza to mieszanka oparta na fruktozie z dodatkiem błonnika roślinnego oraz substancji emulgujących i zagęszczających. Specyficzna baza do sorbetów z dużą zawartością owoców oraz smaków jogurtowych. "Specjalna baza do sorbetów o wysokoprocentowej zawartości owoców oraz do sorbetów o smaku jogurtowym; zawiera fruktozę; produkt przyjazny dla wegan".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: fruktoza, błonnik roślinny, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), maltodekstryna, substancje zagęszczające: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), guma ksantanowa (E415), błonnik bambusowy, syrop glukozowy, mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY Z OWOCAMI MIĄŻSZOWYMI)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
OWOCE MIĄŻSZOWE (TRUSKAWKI, MORELE, ANANAS ITP.) 1.5 kg
WODA 1.4 kg
RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY BANANOWE)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
BANANY 1.2 kg
WODA 2.1 kg
RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY CYTRYNOWE)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
SOK Z CYTRYNY 0.8 kg
WODA 2.15 kg
RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY JOGURTOWE)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
JOGURT (PEŁNOTŁUSTY) 3.0 kg
WODA LUB MLEKO 0.1 - 0.2 l

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1702/401 kJ/kcal
Tłuszcz 1.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.8 g
Węglowodany 96.0 g
w tym cukry 94.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.06 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI144

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091055A
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUTTOMAX
MASA NETTO
0.9 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
7.2 kg (8 x 0.9 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW OWOCOWYCH I LODÓW JOGURTOWYCH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
ZALEŻNE OD STOSOWANYCH DODATKÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY OWOCOWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI06

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE FRUIT 50 F 12091301A PERNIGOTTI baza do stabilnych sorbetów o kremowej konsystencji

favorite_border favorite

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.

Cena 166,00 zł

83,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI253

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego

favorite_border favorite

Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.

Cena 282,00 zł

141,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI246

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA PER FRUTTA 100 12091067A PERNIGOTTI baza do sorbetów ze świeżych lub mrożonych owoców

favorite_border favorite

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

Cena 170,00 zł

85,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE