VEGANYO - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą. Skład mieszanki bazuje na proszku ryżowym i pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów jogurtowych, które mogą być oznaczane jako produkt przyjazny dla wegan. Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz przyjemnym jogurtowym smakiem. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: cukier trzcinowy, dekstroza (z winogron i kukurydzy), włókna roślinne (błonnik roślinny), proszek ryżowy (syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa), syrop glukozowy, trehaloza (pochodna glukozy - dwucukier złożony z cząstek glukozy), olej roślinny (kokosowy), aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym (E472e), substancje stabilizujące: guma guar (E412), karagen (E407); może zawierać śladowe ilości soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
VEGANYO
1300 g
CIEPŁA WODA
2700 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1645/393 kJ/kcal
Tłuszcz
6.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.6 g
Węglowodany
78.1 g
w tym cukry
51.9 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
12.4 g
Białko
0.2 g
Sól
0.14 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL242
Opis
NUMER KATALOGOWY
P851
NAZWA HANDLOWA
VEGANYO
MASA NETTO
1.3 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.4 kg (8 x 1.3 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO WEGAŃSKICH LODÓW JOGURTOWYCH I JOGURTU MROŻONEGO
SMAK
JOGURTOWY
PRZEZNACZENIE
DO WEGAŃSKICH LODÓW JOGURTOWYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO WEGAŃSKIEGO JOGURTU MROŻONEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
DOZOWANIE
1.3 kg veganyo + 2.7 kg ciepła woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.