

Składniki: fruktoza, błonnik roślinny (włókna roślinne), maltodekstryna, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), stabilizatory: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
SOLOFRUTTA |
900 g |
MIĄŻSZ OWOCÓW (PRZECIER OWOCOWY) |
2800-3000 g |
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
SOLOFRUTTA |
300 g |
MIĄŻSZ OWOCÓW (PRZECIER OWOCOWY) |
1000 ml |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1545/369 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.6 g |
Węglowodany |
83.0 g |
w tym cukry |
77.0 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
15.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.05 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



