Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (karboksymetyloceluloza) (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), aromaty; może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
BASE RINNOVA 50 |
50 g |
CUKIER |
250 g |
MLEKO |
1000 ml |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1733/414 kJ/kcal |
Tłuszcz |
12.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.5 g |
Węglowodany |
59.4 g |
w tym cukry |
59.3 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
6.0 g |
Białko |
13.6 g |
Sól |
0.8 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



