Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja).
PERFECTA - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów owocowych. Baza owocowa o niskim dozowaniu (40 gramów na 1 litr podstawy) gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). Baza charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością nawet podczas stosowania na zimno (nie wymaga dojrzewania). Pozwala uzyskać sorbety o optymalnym napowietrzeniu oraz kremowej i plastycznej konsystencji. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością podczas przechowywania i serwowania. Może być stosowana zarówno na zimno jak i na ciepło. Dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie bazy łącznie z produktami z serii INTEGRA.
Katalogowy opis produktu:
baza owocowa o niskim dozowaniu;
bez dodatku mleka i tłuszczu;
gwarantuje najwyższą stabilność i trwała strukturę we wszystkich środowiskach,
(również najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja);
produkt szybko i całkowicie rozpuszczalny;
nie wymaga dojrzewania, nawet w przygotowaniu na zimno;
optymalne napowietrzenie daje kremowe i plastyczne sorbety;
(dobrze współgra w połączeniu z produktami z serii INTEGRA).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA - DOZOWANIE
PERFECTA
40 g
MIESZANKA BAZOWA
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1571/375 kJ/kcal
Tłuszcz
3.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
2.8 g
Węglowodany
85.4 g
w tym cukry
80.6 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
3.3 g
Białko
0.3 g
Sól
0.06 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL02
11 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B022
NAZWA HANDLOWA
PERFECTA
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZUJĄCA BAZA DO LODÓW I SORBETÓW OWOCOWYCH
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
40 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Wysokowydajna baza do stabilizowania lodów owocowych, nie zawiera emulgatorów. Możliwa do stosowania w procesie na ciepło i na zimno. Pozwala na produkcję wegańskich lodów owocowych.
Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.
Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja).