Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
GIUBILEO CIOCCOLATO- to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji mlecznych lodów czekoladowych. Produkt z wysoką zawartością ciemnej czekolady i kakao w proszku. Nie zawiera tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do sporządzania lodów czekoladowych o kremowej konsystencji i intensywnych czystym smaku kakao. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub ciepłej wody/mleka). Zalecane dozowanie produktu - 1000 g bazy Giubileo Cioccolato + 400 g cukru trzcinowego + 200 g cukru gronowego + 2400 ml ciepłego mleka.
Składniki: czekolada w proszku (38%) (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa cukier (zawartość kakao minimum 92.2%)), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, nierafinowany cukier trzcinowy, fruktoza, białka mleka, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410); może zawierać soję; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
GIUBILEO CIOCCOLATO
200-250 g
CIEPŁE MLEKO
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1648/394 kJ/kcal
Tłuszcz
13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
8.0 g
Węglowodany
45.0 g
w tym cukry
38.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
17.0 g
Białko
15.0 g
Sól
0.18 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL152
16 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B214A
NAZWA HANDLOWA
GIUBILEO CIOCCOLATO
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (10 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
NATURALNA BAZA DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB ZASTOSOWANIE CIEPŁEJ WODY/MLEKA)
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
1000 g baza + 400 g cukier trzcinowy + 200 g cukier gronowy + 2400 ml ciepłe mleko
DOZOWANIE
200-250 g/l ciepłego mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.