Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
FROZEN YOPIU - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji naturalnego jogurtu mrożonego z automatu. Przeznaczona do sporządzania niskotłuszczowego jogurtu (w automacie) o charakterystycznym, naturalnym smaku z mocno wyczuwalną kwasowością. Mieszanka przeznaczona jest do łączenia ze świeżym mlekiem (1.5 kg bazy jogurtu + 6.0 l świeżego mleka) lub ze świeżym mlekiem i odtłuszczonym jogurtem naturalnym (1.5 kg bazy jogurtu + 5.0 l świeżego mleka + 1.0 l niskotłuszczowego jogurtu naturalnego). Ogólna receptura z wykorzystaniem bazy do 250 gramów bazy niskotłuszczowego jogurtu naturalnego na 1 litr świeżego mleka - do stosowania w procesie na ciepło. Baza pozwala na produkcję mrożonego jogurtu o delikatnym, naturalnym smaku charakterystycznym dla jogurtu niskotłuszczowego.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, błonnik roślinny (włókna roślinne), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromaty, odtłuszczony jogurt w proszku, stabilizator: guma guar (E412), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości orzechów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
FROZEN YOPIU
250 g
MLEKO
1000 ml
RECEPTURA - BAZA + MLEKO
FROZEN YOPIU
1500 g
MLEKO
6000 ml
RECEPTURA - BAZA + MLEKO + JOGURT NATURALNY (ODTŁUSZCZONY)
FROZEN YOPIU
1500 g
MLEKO
5000 ml
ODTŁUSZCZONY JOGURT NATURALNY
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1610/384 kJ/kcal
Tłuszcz
0.15 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.13 g
Węglowodany
92.1 g
w tym cukry
77.3 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
3.8 g
Białko
2.0 g
Sól
0.14 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Klasyczna posypka dekoracyjna - lentilki - w nowej odsłonie! Zmieniony skład, w którym znajdują się jedynie barwniki pochodzenia roślinnego. Stonowane kolory, chrupiąca skorupka i rozpływające się (czekoladowe) wnętrze - to idealny sposób na pyszną i efektowną dekorację!
Dekoracja wykonana z wysokiej jakości ciemnej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.