Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
BASE VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania lodów wegańskich. Neutralna baza do wegańskich lodów "mlecznych". Mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą oraz wybranym dodatkiem smakowym (wegańskim). Skład mieszanki bazuje na proszku ryżowym i pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt przyjazny dla wegan. Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz przyjemnym smakiem. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: cukier trzcinowy, dekstroza, proszek ryżowy (suszony syrop ryżowy, skrobia ryżowa, mąka ryżowa), błonnik roślinny, syrop glukozowy, trehaloza (pochodna glukozy - dwucukier złożony z cząsteczek glukozy), olej roślinny (kokosowy), masło kakaowe, substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), karagen (E407), sól, aromaty, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym (E472e); obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE VEGANA
1300 g
480 g
CIEPŁA WODA
2700 g
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1630/390 kJ/kcal
Tłuszcz
6.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.2 g
Węglowodany
77.0 g
w tym cukry
61.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
11.0 g
Białko
0.0 g
Sól
0.64 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL229
5 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B358
NAZWA HANDLOWA
BASE VEGANA
MASA NETTO
1.3 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.4 kg (8 x 1.3 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO PRODUKCJI LODÓW WEGAŃSKICH
SMAK
ZAWIERA AROMATY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
DOZOWANIE
480 g/l wody
DOZOWANIE
1.3 kg base vegana + 2.7 kg ciepła woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Niezbędny element wyposażenia w każdej nowoczesnej kuchni i cukierni. Profilowana pęseta ze stali nierdzewnej, doskonała do dekorowania potraw, deserów i wypieków.
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.