Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO - to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji). Przeznaczona do sporządzania sorbetów i deserów mrożonych o gładkiej i kremowej konsystencji. Neutralna baza doskonale podkreśla smak stosowanych owoców i dodatków. Oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego - pozwala na produkcję lodów wegańskich. Produkt na bazie cukru trzcinowego oraz cukru gronowego bez dodatku emulgatorów. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na zimno. Zalecane dozowanie produktu - 31%.
Składniki: cukier trzcinowy, woda, fruktoza, cukier gronowy, błonnik roślinny, substancja stabilizująca: pektyna (E440); może zawierać śladowe ilości mleka i pochodnych; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO
310 g
ZIMNA WODA
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1164/278 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
69.0 g
w tym cukry
69.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
1.9 g
Białko
0.0 g
Sól
0.04 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL196(1)
18 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
PC670
NAZWA HANDLOWA
SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
KARTON (PAPIER | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.5 kg (10 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
PŁYNNA BAZA DO SORBETÓW I DESERÓW MROŻÓNYCH W POSTACI SYROPU
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PŁYNNA | SYROP
PRZEZNACZENIE
DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO
ZASTOSOWANIE
DO SORBETÓW I DESERÓW MROŻONYCH
DOZOWANIE
310 g/l
DOZOWANIE
31%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Odpowiednie warunki przechowywania produktów spożywczych gwarantują zachowanie walorów smakowych oraz bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Prostokątne pojemniki z folii propylenowej idealnie sprawdzą się do pakowania, przechowywania oraz transportu żywności z gwarancją zachowania ich jakości.
Odpowiednie warunki przechowywania produktów spożywczych gwarantują zachowanie walorów smakowych oraz bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Prostokątne pokrywki do kuwet z folii polistyrenowej idealnie sprawdzą się do pakowania, przechowywania oraz transportu żywności z gwarancją zachowania ich jakości.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.