BAZA LEMON 50 - to mieszanka w proszku na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny. Przeznaczona do stosowania jako kompletna baza owocowa (o smaku i aromacie cytrynowym). Produkt stanowi doskonałą podstawę dla sorbetów cytrusowych. Pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o smarownej konsystencji i przyjemnym smaku. Zalecane dozowanie - 50 gramów bazy + 50 gramów dekstrozy + 1 litr wody + 400 gramów cukru.
Składniki: dekstroza, sok z cytryny w proszku (30%), skrobia modyfikowana (E1422), białka sojowe, syrop glukozowy, maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), alginian glikolu propylenowego (E405), guma guar (E412), guma ksantanowa (E415), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromaty; może zawierać śladowe ilości mleka.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BAZA LEMON 50
50 g
DEKSTROZA
50 g
CUKIER
400 g
WODA
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1469/347 kJ/kcal
Tłuszcz
3.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
3.5 g
Węglowodany
75.0 g
w tym cukry
47.6 g
Białko
2.6 g
Sól
0.07 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
SEMPRE153
158 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
120798
NAZWA HANDLOWA
BAZA LEMON 50
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 x 2.5 kg - 15.0 kg
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW OWOCOWYCH
SMAK
CYTRYNOWY
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW OWOCOWYCH
DOZOWANIE
50 g baza + 50 g dekstroza + 400 g cukier + 1000 g woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.