Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne).
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. "Baza bez dodatku emulgatorów i środków aromatyzujących, do produkcji smacznych sorbetów o wysokiej zawartości świeżych lub mrożonych owoców; zastosowanie na gorąco lub na zimno".
Składniki: cukier, fruktoza, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), białko ziemniaczane, włókna bambusowe; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
DOZOWANIE (PROCES ZIMNY LUB GORĄCY)
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50
50 g
CUKIER
225 g
ŚWIEŻE OWOCE
500 g
WODA
225 g
CECHY ORGANOLEPTYCZNE
POSTAĆ
proszek
BARWA
biała
ZAPACH
neutralny
SMAK
neutralny
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA
max. 5000 cfu / g
PLEŚNIE I DROŻDŻE
max. 100 cfu / g
ENTEROBAKTEIRE
max. 100 cfu / g
SALMONELLA
nieobecne / 25g
PACIORKOWCE
max. 20 cfu / g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
391/1658 kcal/kJ
Tłuszcz
0.0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.0. g
Węglowodany
95.0 g
w tym cukry
95.0 g
Białko
1.0 g
Sól
0.0 g
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI188
11 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12091097A
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA FRUTTA 50
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TORBA (PET + ALU + PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg)
RODZAJ
PÓŁPRODUKT W PROSZKU - BAZA DO SORBETÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE ZIMNYM LUB GORĄCYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI SORBETÓW
DOZOWANIE
BAZA 50 g + WODA 225 g + CUKIER 225 g + OWOCE 500 g
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.