wysokiej jakości baza do lodów mlecznych bez dodatku emulgatorów i tłuszczów roślinnych
  • wysokiej jakości baza do lodów mlecznych bez dodatku emulgatorów i tłuszczów roślinnych
  • wysokiej jakości baza do lodów mlecznych bez dodatku emulgatorów i tłuszczów roślinnych

2 kg BASE PURA & RICCA 100 S.A. 12091183 PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku emulgatorów i tłuszczów roślinnych

PERNIGOTTI236

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.

254,00 zł
Brutto

127,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne. 

BAZY PURA & RICCA - to linia bez dodatku emulgatorów, w recepturach nie występują również tłuszcze ani środki aromatyzujące (jedynie te naturalne).

BASE PURA E RICCA 100 S.A. - to najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i nie zawiera w swoim składzie substancji emulgujących oraz tłuszczów roślinnych. Pozwala na uzyskanie lodów, które stanowią doskonałą bazę do produkcji lodów smakowych. Bazę należy połączyć z mlekiem oraz cukrem w odpowiednich proporcjach (w procesie zimnym lub gorącym). Zastosowanie bazy pozwala uzyskać lody o doskonałej strukturze i stabilności. Baza należy do serii produktów do lodów bez dodatku: emulgatorów, tłuszczów oraz substancji aromatyzujących - daje lody o czystym smaku. "Baza o średnim dozowaniu zawierająca naturalne składniki, między innymi błonnik bambusa, dzięki którym otrzymuje się znakomitą strukturę i doskonałą stabilność. Bez dodatku emulgatorów i bez tłuszczów roślinnych, aby cieszyć się czystym smakiem lodów; zastosowanie na gorąco lub na zimno; z dodatkiem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: suszony syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, błonnik roślinny, białka mleka, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego (E410), błonnik bambusowy, śmietanka w proszku; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO 1000 ml
CUKIER 220 g
BAZA PURA & RICCA 100 SA 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1510/357 kJ/kcal
Tłuszcz 1.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.1 g
Węglowodany 63.0 g
w tym cukry 36.0 g
Białko 16.0 g
Sól 0.43 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 10.000 jtk/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI236

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091183
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA 100 S.A.
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH BEZ DODATKU TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH I EMULGATORÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
100 g baza + 220 g cukier + 1000 g mleko
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI PURA E RICCA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI93

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA CREMA 100 12091078A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku tłuszczów roślinnych

favorite_border favorite

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.

Cena 220,00 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI246

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA PER FRUTTA 100 12091067A PERNIGOTTI baza do sorbetów ze świeżych lub mrożonych owoców

favorite_border favorite

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

Cena 170,00 zł

85,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI188

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA FRUTTA 50 12091097A PERNIGOTTI baza do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców

favorite_border favorite

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

Cena 264,00 zł

132,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE