Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Baza wegańska, to mieszanka do produkcji lodów metodą tradycyjną zawierająca wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego (bez dodatku oleju palmowego). Mieszanka (przed umieszczeniem w maszynie do lodów) wymaga jedynie połączenia z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach. Półprodukt w proszku do produkcji lodów rzemieślniczych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES ZIMY LUB GORĄCY)
GORĄCA WODA
2500 ml
BAZA
1350 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1759/419 kJ/kcal
Tłuszcz
12.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
10.0 g
Węglowodany
68.0 g
w tym cukry
36.0 g
Białko
1.8 g
Sól
0.06 g
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE
< 5.000 jtk/g
PLEŚNIE
< 100 jtk/g
DROŻDŻE
< 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE
< 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS
< 20 jtk/g
SALMONELLA
nieobecna w 25 g
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI258
21 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12091640
NAZWA HANDLOWA
BASE VEGAN
MASA NETTO
1.35 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.8 kg (8 x 1.35 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW WEGAŃSKICH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W ZIMNEJ LUB GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
DOZOWANIE
1.35 kg (baza) + 2.5 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
VEGAN
PERNIGOTTI258
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Stalowa gałkownica do lodów z powłoką non-stick i czerwonym uchwytem z tworzywa. Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z powłoką zapobiegającą przywieraniu i ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze czerwonym. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.