- Obniżka

Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów wytrawnych (słonych) o kremowej konsystencji. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków.
BASI PER GELATO GOURMET - z połączenia tradycji i innowacji powstała seria półproduktów do tworzenia nieoczywistych smaków lodów. W serii znajdują się produkty do sporządzania lodów o wytrawnym smaku, a także sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych.
GOURMET MIX (FOR SAVORY GELATO) - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do sporządzania kremowych lodów wytrawnych oraz lodów o niskim poziomie słodyczy. Produkt pozwala na sporządzanie lodów o zwartej i kremowej strukturze oraz doskonałej stabilności. Wpływa na poprawę właściwości organoleptycznych lodów w wytrawnych smakach (sera, oliwek, warzyw). Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Przeznaczona do łączenia z wodą lub mlekiem. W celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie procesu na ciepło w temperaturze 65°C. Łatwa do stosowania baza pozwalająca na tworzenie miękkich i zarazem zwartych lodów o odpowiednio wyważonym smaku. Stosowanie bazy zapewnia równowagę między podstawowymi składnikami, a tłuszczami i olejami zawartymi w wytrawnych (słonych) składnikach. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków tradycyjnych lodów.
Składniki: substancja stabilizująca: sorbitol (E420), odtłuszczone mleko w proszku, olej kokosowy, błonnik roślinny, maltodekstryna, skrobia z tapioki, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), sól; może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
WODA LUB MLEKO | 1000 ml |
GOURMET MIX | 330 g |
RECEPTURA - LODY SEROWE | |
WODA | 490 g |
SER GORGONZOLA | 180 g |
GOURMET MIX | 330 g |
RECEPTURA - LODY Z CZARNYCH OLIWEK | |
WODA | 550 g |
OLIWA Z OLIWEK | 20 g |
CZARNE OLIWKI | 80 g |
GOURMET MIX | 350 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1576/377 kJ/kcal |
Tłuszcz | 14.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.0 g |
Węglowodany | 66.0 g |
w tym cukry | 15.0 g |
w tym poliole | 37.0 g |
Błonnik | 7.1 |
Białko | 8.1 g |
Sól | 0.56 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 10.3 % |
TŁUSZCZ | 13.7 % |
SUCHA MASA | 98.1 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: BABBI131
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Indeks: SEMPRE02
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: BABBI127
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI109
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI131
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów wytrawnych (słonych) o kremowej konsystencji. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków.