Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości. RISO NATURA - to seria produktów do sporządzania certyfikowanych lodów bezglutenowych oraz wegańskich. Mieszanki przeznaczone są do produkcji pysznych lodów ryżowych i sojowych.
RISO NATURA BASE STEVIA - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji certyfikowanych lodów bezglutenowych i wegańskich bez dodatku cukru. Skład mieszanki bazuje na ryżu oraz białkach pozyskiwanych z soi. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bezglutenowy, przyjazny dla wegan bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole, glikozydy stewiolowe). Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla aromat dodawanych past i stosowanych variegatur. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnej wodzie, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.
Składniki: substancje słodzące: maltitol (E965), erytrytol (E968), ryż, olej kokosowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), fosforan potasu (E340), skrobia modyfikowana (E1442), skrobia z tapioki, włókna roślinne, maltodekstryna, białka sojowe, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), mąka sojowa, sól, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (E960); może zawierać jaja oraz ich pochodne; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - PROCES NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA
2500 g
PASTA SMAKOWA
375 g
RISO NATURA BASE STEVIA
1250 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1321/316 kJ/kcal
Tłuszcz
11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
10.0 g
Węglowodany
63.0 g
w tym cukry
5.0 g
Poliole
31.0 g
Białko
1.2 g
Błonnik
4.9 g
Sól
0.3 g
DANE ANALITYCZNE
CUKRY
4.9 %
TŁUSZCZ
10.7 %
SUCHA MASA
98.2 %
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI115
14 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.48.24
NAZWA HANDLOWA
RISO NATURA BASE STEVIA
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
7.5 kg (6 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
RODZAJ
BAZA DO LODÓW RYŻOWYCH I SOJOWYCH
SMAK
NEUTRALNY | SŁODKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
SZYBKA I ŁATWA PRODUKCJA LODÓW CERTYFIKOWANYCH
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW WEGAŃSKICH | BEZGLUTENOWYCH | BEZ DODATKU CUKRU
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
DOZOWANIE
1.25 kg baza + 2.5 kg woda + 0.375 kg pasta smakowa
APLIKACJE
LODY BEZGLUTENOWE | WEGAŃSKIE | BEZ DODATKU CUKRU
APLIKACJE
LODY SMAKOWE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.