- Obniżka

Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.
BASE TOP 100 S.A. - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych bez dodatku tłuszczów pochodzenia roślinnego. Skład bogaty w białka mleka zapewnia lodom doskonałą strukturę, objętość oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na gorąco.
*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: laktoza (z mleka), białka mleka, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, śmietanka w proszku, syrop glukozowy, maltodekstryna, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma tara (E417), alginian sodu (E401), sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE | 1000 g |
BAZA | 100 g |
RECEPTURA - DOZOWANIE | |||
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE | 1000 ml | 1000 ml | 1000 ml |
ŚMIETANA | 100 g | 100 g | - |
CUKIER | 170 g | 210 g | 220 g |
DEKSTROZA | 50 g | - | - |
BASE TOP 100 SA | 100 g | 100 g | 100 g |
EFFEUNO | - | 15 g | - |
SOFFIPAN | - | - | 20 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1717/407 kJ/kcal |
Tłuszcz | 11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.1 g |
Węglowodany | 58.0 g |
w tym cukry | 52.0 g |
Białko | 18.0 g |
Błonnik | 2.2 g |
Sól | 0.95 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 28.5 % |
TŁUSZCZ | 8.2 % |
SUCHA MASA | 96.2 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: BABBI64
Marka: BABBI
Baza w proszku do produkcji lodów mlecznych z "czystą etykietą". Prosty skład bogaty w białka mleka, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: BABBI118
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.
Indeks: BABBI66
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).
Indeks: BABBI62
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Indeks: BABBI160
Marka: BABBI
Baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym.
Indeks: FOODCOLOURS31/4
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS31/3
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.